Košarka
SPORTOVI
Košarka
JE LI OVO REALNO!?

Nevjerojatna utakmica Joela Embiida, ovaj je čovjek jednostavno monstrum!

Jednu od najimpresivnijih košarkaških partija u posljednjih nekoliko godina odigrao je centar Philadelphia 76-ersa.

Joel Embiid (Foto: Afp)

Košarkaši Philadeplhije 76-ersa uspjeli su spojiti dvije pobjede u nizu, čime su svoj omjer doveli na pozitivnu nulu, odnosno 7:7. Iako im je start u sezonu lošiji nego što su se nadali, kod njih impresioniraju partije njihova najboljeg igrača.

To nije ozlijeđeni James Harden, nego Joel Embiid, ujedno i glavna zvijezda te zaštitni znak ove momčadi, a u sinoćnjoj pobjedi protiv Utah Jazza on se upisao u povijest.

Ubacio više od pola momčadskih poena

Sixersi su slavili rezultatom 105:98, a Embiid je upisao više od pola poena. Zapravo, upisao je njih 59, uz šut 19 od 28, što bi značilo da je uzeo tek trećinu svih šuteva momčadi, koja je prema košu opalila 83 puta.

Osim toga, Embiid je upisao 11 skokova, osam asistencija i sedam blokada, a sjajan je bio i s linije slobodnih bacanja, gdje je pogodio 20 od 24.

Posebno impresivan u završnici

Kao da to nije dovoljno impresivno, treba spomenuti podatak da je postigao 26 od ukupno 27 poena, koliko je njegova momčad ubacila u posljednjoj četvrtini.

Naravno, brzo su se pojavili i statističari koji su izvukli podatak da je Embiid prvi košarkaš koji je na jednoj utakmici ostvario više od 50 poena, više od deset skokova te po više od pet asistencija i blokada u povijesti lige, odnosno od sezone 1973./1974., kad su se blokade uvele u statistiku.

Najbolje trenutke ove veličanstvene partije možete vidjeti OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider