Košarka
SPORTOVI
Košarka
Otvorio dušu

Nesuđeni izbornik kojeg je Radić prekrižio: Hrvatska ima kvalitetu za medalju!

Dražen Anzulović za GOL.hr rekao je svoje mišljenje o Eurobasketu i katastrofalnom rezultatu Hrvatske…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Debakl u Litvi ponudio je već viđeni scenarij. Nakon što se ime Josipa Vrankovića našlo na dugoj listi bivših izbornika Hrvatske, ljubitelji nekada trofejnog hrvatskog sporta podigli su se na noge 'kako bi nešto promijenili'.

Pokrenuta je peticija kako bi se smijenilo cijelo vodstvo HKS-a na čelu s Dankom Radićem, a sa svih strana mogle su se čuti oštre kritike. Većina, naravno, na račun 'vladara HR košarke' Danka Radića, bivšeg uspješnog suca koji se malo po malo nakon 1995. i bronce u Ateni počeo uspinjati na ljestvici HKS-a.

Hrvatska košarka ima velik potencijal! I na ovom EP-u trebali smo se boriti za medalju, ali nismo

- Anzulović o Eurobasketu 2011.
Jedan od onih koji je ostao umjeren u kritikama – kako ne bi izazvao nove sukobe – jest i novi trener Cedevite Dražen Anzulović. Neki će ga u šali nazvati nesuđeni izbornik, a sada je valjda jasno da bi posljednje dvije akcije pod palicom Anzulovića – SP u Turskoj i EP u Litvi - sigurno bile uspješnije od Vrankovićevog učinka 4-7 i to iz nekoliko razloga.

Prvo: Anzulović je puno iskusniji trener od Vrankovića, a to je itekako važno na ovakvim natjecanjima.
Drugo: u četiri godine rada uz Jasmina Repešu u reprezentaciji puno je naučio i lako bi nastavio tamo gdje je Repeša stao.
Treće: u dušu poznaje sve igrače, prati ih godina kao trener i kod njega ne bi bilo 'padobranaca' u sastavu.
Četvrto: Iako kao igrač nije volio igrati obranu shvatio je kao trener da bez prave obrane nema pravog rezultata…

Upitali smo Anzulovića kako je doživio težak udarac HR košarci na Eurobasketu?

„I danas ponavljam ono što sam govorio 2009. Naime, u tom trenutku bio sam jedini čovjek koji je znao sve dobre i loše strane ciklusa, čovjek koji je prošao četiri godine priprema i čovjek kojem je obećano kako će nakon odlaska Repeše s klupe voditi A vrstu. Na kraju je Upravni odbor odlučio kako sam za loš rezultat na EP-u u Poljskoj 2009. i ja zaslužan te da ne mogu biti izbornik“, rekao je za GOL.hr prilično mirno Anzulović dodavši.

„Kad te netko ne želi onda ništa ne možeš napraviti. Što sada nekome znači da bih ja s reprezentacijom na svim natjecanjima garantirao borbu za medalju? Ponavljam, hrvatska košarka ima velik potencijal! I na ovom EP-u trebali smo se boriti za medalju, ali nismo.“

Zaključak: Umjesto medalje ostali smo i bez plasmana na Olimpijadu u London, a nakon dugo vremena morat ćemo igrati i kvalifikacije za EP 2013. s velesilama kao što su Irska, Cipar, Austrija, Švedska, Belgija, Crna Gora, Latvija i ostali…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider