Košarka
SPORTOVI
Košarka
Potpuno ludilo

Nestvarni show Curryja: Zabio 51 prije četvrte četvrtine, ispisao povijest i podigao sve na noge

Stephen Curry imao je jednu od svojih večeri u pobjedi Golden Statea nad Washington Wizardsima.

Stephen Curry (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Warriorsi su pobijedili Wizardse sa 144:122, a nevjerojatnu večer imao je Stephen Curry, koji je ubacio 51 poen i čak 11 trica. Dvostruki MVP bio je vruć od samog početka pa je tako već u prvoj četvrtini izveo ''show'' ubacivši 18 uzastopnih poena za Golden State u razmaku od nešto više od tri minute.

Curry je završio prvu četvrtinu s 23 poena, ali to nije bilo sve. Ponovno se ukazao u trećoj i još jednom zabio barem 20 poena u četvrtini. Njegovih 51 izjednačilo je rekord Oracle Arene. Protiv Mavsa 2015. također je zabio 51. Curry je na kraju šutirao 15/24 iz igre, 11/16 za tri poena i 10/10 sa slobodnih bacanja za tri četvrtine, odnosno 32 minute na terenu.

Curryjeva izvedba bila je toliko dominantna da gotovo nije obraćao pažnju na to da je Durant završio utakmicu s 30 poena, šutom iz igre 13/18, s osam skokova i sedam asistencija. Draymond Green nadodao je 12 asistencija, ali kao i ostali, ostao u Curryjevoj sjeni.

Najbolje od svega je što Curryjeva večer nije najefikasnija u povijesti Warriorsa, jer je Klay Thompson prije dvije godine stavio 60 prije četvrte četvrtine. Međutim, bila je to deseta Curryjeva utakmica u karijeri s barem deset trica, što je najviše jednog igrača u povijesti NBA-a. Klay Thompson i JR Smith imaju po tri takve utakmice, dok od ostalih nitko više od jedne.

Spomenimo i to da su Curry, Durant i Thompson zabili Washingtonu kombinirano 100 poena. Posljednji trojac koji je zabio najmanje 100 poena u jednoj utakmici činili su Kobe Bryant (61), Pau Gasol (31) i Trevor Ariza (13), koji su postigli ukupno 105 poena 2009. u New Yorku.

Inače, Stpehen Curry je nakon četiri utakmice u novoj sezoni na nestvarnih 54,2 posto za tricu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider