Košarka
SPORTOVI
Košarka
IZBORENE VELIKE PREDNOSTI

Neočekivani junak donio pobjedu Lakersima, Heat došao na korak do finala

Košarkaši Los Angeles Lakersa i Miami Heata poveli su 3:1 u polufinalnim konferencijskim serijama.

Anthony Davis, Lonnie Walker IV i LeBron James (Foto: Afp)

Košarkaši Los Angeles Lakersa na pragu su prolaska u finale doigravanja Zapadne konferencije NBA lige, oni su u četvrtoj utakmici serije protiv branitelja naslova Golden State Warriorsa slavili u svojoj dvorani srezultatom 104:101 te tako poveli  3-1 u pobjedama.

U dramatičnoj završnici u neočekivanog junaka Lakersa izrastao je Lonnie Walker IV, dok je uloga tragičara kod gostiju pripala Stephenu Curryju usprkos "triple-doble" učinku.

Neočekivani junak briljirao u završnici

Walker je svih svojih 15 poena na utakmici postigao u četvrtoj četvrtini, a zabijao je i za 102:99 na ulasku u posljednju minutu te s linije slobodnih bacanja za 104:101, 15 sekundi prije kraja.

S druge strane, Curry je usprkos 31 poenu, 14 asistencija i deset skokova imao loš šut iz igre od 12-30 (3-14 za tricu), a promašio je i dva ključna šuta u završnici. Kod vodstva Lakersa 102:101 Curry je 30 sekundi prije kraja šutirao preko Anthonyja Davisa za dva, promašio je, a nakon napadačkog skoka Draymonda Greena lopta je ponovno stigla do Curryja koji je pokušao tricu preko Davisa, no i to je promašio.

Nakon što je Walker pogodio oba bacanja za 104:101 Warriorsi su vrlo loše odigrali posljednju akciju te čak nisu niti došli do šuta za eventualni produžetak.

Lakerse su do vrijedne pobjede predvodili LeBron James s 27 poena, devet skokova i šest asistencija te Anthony Davis sa 23 ubačaja i 15 skokova. Kod Warriorsa, uz Curryja dvoznamenkasti su još bili Andrew Wiggins sa 17 i Gary Payton mlađi sa 15 koševa.

Lakerse sada još samo jedna pobjeda dijeli od plasmana u finale Zapadne konferencije iako su doigravanje izborili kroz "play in" turnir, a prvu priliku imat će u noći sa srijede na četvrtak u San Franciscu.

Butler ponovno u glavnoj ulozi

I na Istoku je momčad koja je doigravanje izborila tek kroz "play in" na pragu ulaska u konferencijski finale. Miami Heat je poveo 3-1 u pobjedama protiv New York Knicksa, svladavši ih u četvrtoj utakmici na svom parketu rezultatom 109:101.

Heat je kontrolirao rezultat tijekom čitavog dvoboja, a do pobjede su ga predvodili Jimmy Butler s 27 ubačaja i deset asistencija te Bam Adebayo s 23 poena i 13 skokova. Kod Knicksa najbolji su bili Jalen Brunson s 31 pogotkom i 11 asistencija i RJ Barrett sa 24 koša.

Peta utakmica Knicka i Heata na programu je također u noći sa srijede na četvrtak i to u Madison Square Gardenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider