Košarka
SPORTOVI
Košarka
IGRA VEĆ U PIREJU

Ne može gore za Hrvatsku: Slovenci naturalizirali ponajboljeg igrača Eurolige

Slovenska košarkaška reprezentacija pojačala je poziciju centra ovosezonskim najboljim skakačem Eurolige.

Josh Nebo (Foto: Profimedia)

Muška i ženska košarkaška reprezentacija Slovenije su u srijedu dobile velika pojačanja na pozicijama pod košem, jer su slovensko državljanstvo po žurnom postupku dobili Josh Nebo i Jessica Shepard, objavio je Košarkaški savez Slovenije, a prenosi izvještajna agencija STA.

Sva državna tijela su već prije nekoliko dana izdala sve potrebne suglasnosti za okočanje ovog postupka koji je dovršen davanjem prisege 26-godišnjeg američkog košarkaša i 27-godišnje američke košarkašice.

Nebo se odmah pridružuje reprezentaciji

Shepard će imati vremena do prve reprezentativne akcije, dok će se Nebo za koji dan pridružiti svojim novim reprezentativnim kolegama koji se pod vodstvom izbornika Aleksandra Sekulića već pripremaju za olimpijske kvalifikacije, na kojima će od 2. do 7. srpnja u Pireju, biti prvi suparnik hrvatskim košarkašima.

Nebo je rodom iz Houstona, a sa 207 cm visine i s odličnim fizičkim karakteristikama predstavlja veliko pojačanje za Slovence na centarskim pozicijama na oba kraja terena. U prošle dvije sezone je bio jedan od najboljih igrača Maccabija iz Tel Aviva, a prethodno je već bio na europskim parketima u dresu Hapoel Eliata i litavskog Žalgirisa.

U prošloj sezoni je bio vodeći skakač Eurolige. Bio je prijavljen za NBA draft 2020., ali ga nijedan klub nije odabrao, pa je Nebo odlučio karijeru graditi u Europi.

"Iznimno počašćen ovom prilikom i osjećam veliki ponos što ću moći zaigrati za slovensku reprezentaciju. Veselim se reprezentativnim akcijama i nadam se da ćemo biti što uspješniji. Navijačima mogu obećati da ću na svakom treningu i na svakoj utakmici dati sve od sebe kako bih pomogao najviše što mogu da reprezentacija ostvari dobre rezultate", izjavio je Nebo u priopćenju Košarkaškog saveza Slovenije.

Sličnu je izjavu dala i 195 cm visoka Jessica Shepard, osvajačica NCAA naslova 2019. sa sveučilištem Notre Dame, koja se prošle sezone iskazala u dresu talijanske Umana Reyer Venezije.

Slovenska muška reprezentacija još ne zna u kakvom će sastavu nastupiti u Grčkoj. Sudjelovanje u ovoljetnim akcijama je otkazao Jaka Blažič, a neizvjesnost postoji oko nastupa Luke Dončića, koji jučer završio sezonu u NBA ligi porazom u velikom finalu od Bostona. Ponajbolji europski košarkaš je nakon posljednje utakmice najavio da će za dva dana otkriti hoće li zaigrati za Sloveniju u olimpijskim kvalifikacijama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
VOX POPULI o jednoj od najkontroverznijih sudačkih odluka u povijesti Vatrenih... ⚽✅✌

📸: Damir Krajač/CROPIX
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX