Košarka
SPORTOVI
Košarka
Zubac malo usporio

Ludnica: Lakersi prosuli 15 poena u završnici, Bogdanović zabio sa zvukom sirene za pobjedu

Košarkaši Los Angeles Lakersa ispustili su 15 poena prednosti u posljednjih 6 i pol minuta dvoboja u Sacramentu, gdje su domaći Kingsi slavili sa 117-116.

Bogdan Bogdanović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Od pet NBA utakmica koje su odigrane u noći s četvrtka na petak dvije su odlučene sa zvukom sirene; u Sacramentu je Bogdan Bogdanović pogodio tricu za pobjedu Kingsa 117-116 protiv gostujućih Los Angeles Lakersa, a u Oaklandu su Golden State Warriorsi doživjeli drugi uzastopni poraz, jer je Kevin Durant promašio otvorenu dvicu te Portlandu omogućio slavlje sa 110-109.

Iako su Los Angeles Lakersi u Sacramento doputovali i, prvi put ove sezone, igrali bez ozlijeđenog vođe LeBrona Jamesa, kad je na 6:44 minuta do kraja utakmice Tyson Chandler zakucao iz 'alley oop' dodavanja Lonza Balla za vodstvo gostiju 104-89, ništa nije upućivalo na veliki preokret. No, u samo dvije minute su Kingsi uspjeli svesti zaostatak na pet koševa, a na 2:50 prije kraja došli su i na -1 (107-108).

Lakersi su, ipak, uspjeli zadržati minimalnu prednost, a 4,6 sekundi prije kraja bili su nadomak pobjedi. No, Brandon Ingram je pogodio jedno od dva slobodna bacanja i donio prednost gostima 116-114. Nakon minute odmora Sacramento je odigrao akciju za Bogdanovića kojega je ostao čuvati centar Tyson Chandler. Srbijanski reprezentativac je driblingom i korakom unazad stvorio prostor za šut te u visokom luku pogodio pobjedničku tricu za "Božićno čudo" u Sacramentu.

Bogdanović je s 23 poena bio najbolji strijelac Kingsa, a 12 poena je ubacio u posljednjih pet minuta utakmice. Domaći centar Willie Cauley-Stein je postigao 19 poena uz osam skokova, a De'Aaron Fox je uz 18 poena imao i 15 asistencija. Nemanja Bjelica je također ubacio 18 poena.

Izostanak LeBrona Jamesa kod Lakersa pokušali su nadomjestiti Kyle Kuzma, koji je postigao 33 poena uz devet skokova, i Brandon Ingram s 22 poena. Lonzo Ball je spojio 20 poena, 12 asistencija i devet skokova.

Hrvatski centar Ivica Zubac bio je u prvoj petorci Lakersa, a za 20 minuta na parketu postigao je šest poena uz šut 3/8 te imao pet skokova, jednu blokadu i jednu izgubljenu loptu.

Ono što je uspjelo Bogdanoviću u Sacramentu, nije uspjelo Kevinu Durantu iz mnogo manje udaljenosti. Aktualni prvaci su doživjeli drugi uzastopni poraz u svojoj Oracle Areni, a nakon uvjerljivih Lakersa svladali su ih i Portland Trail Blazersi sa 110-109 u produžetku.

Portland je u posljednje tri minute osnovnog dijela propustio prednost od deset koševa (96-86). Kevin Durant je pogodio tricu za 102-102 na 20 sekundi prije kraja, a Damien Lillard je promašio težak dalekometni šut za pobjedu i tako se ušlo u dodatnih pet minuta.

Warriorsi su imali sve u svojim rukama. Vodili su 109-107 i imali loptu 14 sekundi prije kraja produžetka. No, Maurice Harkless je presjekao dodavanje Stephena Curryja, a u nastavku akcije Lillard je pogodio tricu za 110-109. Domaćima je ostalo pet sekundi za popravak. Durant je dobio loptu, oslobodio se Harklessa i promašio šut s četiri metra za pobjedu.

"To je šut koji moram pogoditi, kratko i jasno", izjavio je Durant nakon dvoboja u kojem sa 26 koševa, 11 asistencija i 10 skokova došao do "triple-double" učinka. Steph Curry je predvodio strijelce Warriorsa s 29 poena, ali se na kraju veselio njegov brat Seth, koji je pobjedi Blazersa dao doprinos od 11 poena, više nego što su imala ostala četvorica pričuvnih igrača gostiju.

Osim Damiena Lillarda koji je ubacio 21, najveće zasluge za pobjedu Portlanda idu Jusufu Nurkiću. Bivši centar Cedevite je ubacio 27  uz 12 skokova. C. J. McCollum je dodao 24 poena za goste.

Durant had 26 points, 10 rebounds and 11 assists, and Curry led the Warriors with 29 points. Jusuf Nurkic had a 27-point, 12-rebound double-double for Portland, which got 24 points from CJ McCollum.

Zahvaljujući još jednoj velikoj večeri Jamesa Hardena, Houston je pred svojim navijačima svladao Boston sa 127-113. Harden je osmu utakmicu zaredom postigao 35 ili više koševa. Celticsima je ubacio 45 te izjednačio osobni rekord sa devet pogođenih trica (9/18).

Clint Capela je s 24 koša i 18 skokova bio vladar reketa, a Eric Gordon je dodao 20 poena za pobjednike. Kyrie Irving je s 23 poena i 11 asistencija predvodio Celticse. Marcus Morris je ubacio 19 poena prije nego što je isključen zbog druge tehničke pogreške, a Jayleen Brown je završio sa 18 poena.

Philadelphia je trijumfalno završila gostovanje u Salt Lake Cityju pobijedivši Utah Jazz sa 114-97. Joel Embiid je ubacio 23 uz 15 skokova i šest asistencija, a najbolji strijelac 76ersa bio je J. J. Reddick s 24 poena. Jimmy Butler je ubacio 19 koševa, a Ben Simmons je s 13 poena, 14 skokova i 12 asistencija došao do petog "triple-doublea" u ovoj sezoni.

Donovan Mitchell je s 23 poena predvodio domaće strijelce, a Dante Exum je ubacio 20. Centar Rudy Gobert je spojio 17 poena i 15 skokova.

Giannis Antetokounmpo je ubacio 31 uz 14 skokova i osam asistencija u domaćoj pobjedi Milwaukeeja nad New Yorkom 112-96. U trećoj minuti posljednje četvrtine grčki košarkaš našao se na meti turskog centra Enesa Kantera koji je zbog udarca podlakticom u glavu Antetokounmpa zaradio isključenje. Grčki košarkaš je dobio tehničku i ostao u igru te odveo svoju momčad do 24. pobjede u sezoni, a druge uzastopne nad Knicksima.

Khris Middleton je ubacio 25 poena za domaću momčad. Brook Lopez je dodao 17, a Malcom Brogdon 15. Strijelce New Yorka predvodili su novak Luke Kornet s 23 poena i Noah Vonleh s 15 poena i 13 skokova.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider