Košarka
SPORTOVI
Košarka
Šarić ostao na klupi

Žižić debitirao za Cavse, Bogdanović startao za Pacerse: Pogledajte njihove debije

Mladi hrvatski centar, 20-godišnji Ante Toni Žižić debitirao je aktualne NBA doprvake Cleveland Cavalierse u njihovoj prvoj predsezonskoj utakmici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ante Žižić odigrao je 12 minuta u 93-109 domaćem porazu od Atlanta Hawksa, a za to je vrijeme postigao četiri koša (šut za dva 2-3) uz šest skokova i jednu blokadu.

Žižić, koji je ovoga ljeta iz Boston Celticsa mijenjan u Cleveland, ipak će još pričekati na prve zajedničke minute s ponajboljim igračem svih vremena LeBronom Jamesom, s obzirom da je najveća zvijezda Cavsa prvi predsezonski dvoboj prosjedila na klupi. Ipak, na parket dvorane u Clevelandu izašao je Dwyane Wade koji je u svojoj prvoj utakmici u dresu Cavsa ubacio sedam poena za 14 minuta.

Najbolji strijelac Cavsa bio je Kay Felder koji je ušavši s klupe postigao 13 koševa, dok je Dennis Schröder ubacio 18 poena za Hawkse.

Prvu utakmicu u dresu nove momčadi odigrao je i Bojan Bogdanović, on je u 104-86 gostujućoj pobjedi Indiana Pacersa kod Milwaukee Bucksa igrao 20 minuta i za to vrijeme ubacio pet poena (šut za dva 1-2, trica 1-5) i tome dodao po dva skoka i asistencije. Myles Turner i Lance Stephenson su sa po 17 koševa bili najbolji kod Pacersa dok je Gary Payton II s 15 ubačaja predvodio Buckse.

Ivica Zubac u 107-128 domaćem porazu Los Angeles Lakersa od Denver Nuggetsa dobio je 13 minuta koje je iskoristio za pet koševa (šut za dva 2-2, slobodna bacanja 1-1), dva skoka i jednu blokadu. Kyle Kuzma s 21 poenom ponovno je bio najefikasniji kod Lakersa, a Kenneth Faried postigao je 25 poena za Nuggetse.

Dario Šarić domaći je poraz 89-110 Philadelphia 76-ersa od Memphis Grizzliesa odgledao s klupe.

Predsezona u NBA ligi traje do petka 13. listopada, dok će nova sezona početi u utorak 17. listopada.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider