Košarka
SPORTOVI
Košarka
najbliži toj opciji

Scenarij za završetak NBA sezone: Igralo bi se u jednom gradu, bez gledatelja i u drugom formatu

Vodstvo NBA lige razmatra razne scenarije prema kojima bi sezona ipak mogla biti nastavljena i završena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Američki mediji navode kako tamošnja profesionalna košarkaška NBA liga raspravlja o brojnim različitim scenarijima kako bi ipak okončala ovu sezonu ako se suzbije pandemija koronavirusa, a najizglednijom se čini mogućnost odigravanja skraćenog ostatka ligaškog dijela sezone i doigravanja na jednoj lokaciji, i to bez gledatelja, tijekom srpnja.

Kao najvjerojatnije mjesto održavanja takve završnice sezone spominje se Las Vegas.

gol expired Ne prestaje s provokacijama: Prelijepa MMA borkinja objavila novu provokativnu fotku koja otkriva nešto više divider

Kako su do trenutka prekida sezone nakon što je objavljeno da je centar Utah Jazza Rudy Gobert zaražen koronavirusom momčadi odigrale između 63 i 67 utakmica, iz izvora bliskih vodstvu lige spominje se mogućnost da svaki sastav odigra ukupno 70 ligaških utakmica, nakon čega bi krenulo doigravanje.

No postoji i prijedlog prema kojemu se u doigravanje ne bi plasiralo po osam prvoplasiranih momčadi iz svake konferencije, već bi se igrale dodatne utakmice u kojima bi sudjelovale momčadi koje zauzmu od sedmog do desetog mjesta na ljestvici.

gol expired Najveća enigma Europe u doba koronavirusa ne posustaje: "Kao da smo na drugom planetu" divider

Tako bi sedmoplasirana i osmoplasirana momčad iz svake konferencije igrale međusobno te bi se pobjednik izravno plasirao u doigravanje, dok bi poraženi imao još jednu priliku za ulazak u posezonu, i to protiv pobjednika utakmice između devetoplasiranih i desetoplasiranih sastava iz svake konferencije.

Također, prvi krug doigravanja ne bi se igrao na četiri, nego na dvije pobjede.

U slučaju da takav prijedlog bude usvojen, ostatak ligaškog dijela sezone igrao bi se od 3. do 14. srpnja, od 14. do 18. srpnja igrale bi se kvalifikacijske utakmice za ulazak u doigravanje, dok bi doigravanje počelo 18. srpnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider