Košarka
SPORTOVI
Košarka
NBA ovo ne pamti od 1979.

Warriorsi razbili oslabljene Rocketse i izborili odlučujuću utakmicu

Sedma odlučujuća utakmica igra se ponedjeljak u Houstonu, a pobjednik će igrati protiv boljeg iz ogleda između Boston Celticsa i Cleveland Cavaliersa.

Klay Thompson i Steph Curry (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Branitelji naslova prvaka Golden State Warriorsi sinoć su u šestoj utakmici finala Zapadne konferencije svladali Houston Rocketse 115:86 na svom terenu i izjednačili u seriji na 3-3.

Sedma odlučujuća utakmica igra se ponedjeljak u Houstonu, a pobjednik će igrati protiv boljeg iz ogleda između Boston Celticsa i Cleveland Cavaliersa koji su također izjednačeni u seirji na 3-3.

Iako su na kraju prve četvrtine gubili sa 17 razlike, u nastavku su Warriorsi polako počeli preuzimati kontrolu i na poluvremenu smanjili zaostatak na deset razlike najviše zahvaljujući Klayu Thompsonu koji je zabio devet trica i na kraju bio najučinkovitiji strijelac s 35 poena. U zadnjih 12 minuta Golden State je nadigrao Houston 31:9.

Osim Thompsona, kod Warriorsa su se istaknuli i Stephen Curry s 29 koševa i Kevin Durant s 23, dok je Draymond Green upisao deset skokova.

Najbolji strijelac Houstona bio je James Harden s 32 poena, od čega je 15 zabio u prvoj četvrtini, dok je Eric Gordon, koji u prvoj postavi mijenja ozlijeđenog Chrisa Paula, zabio 19 koševa.

Ovo je prvi put od 1979. da se u oba konferencijska finala igra sedam utakmica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider