Košarka
SPORTOVI
Košarka
zubac solidan u porazu

Babo zaustavio Leonarda, Utah vodi 2:0, a Bucksi smanjili na 2:1 protiv Netsa

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović igrao je 38:48 minuta za Utah te je uz odličnu obranu na Kawhiju Leonardu uspio postići 16 koševa (šut za dva 2-3, trica 3-5, slobodna bacanja 3-4) uz četiri skoka i po jednu asistenciju i osvojenu loptu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Utah Jazza poveli su sa 2-0 u pobjedama protiv Los Angeles Clippersa u polufinalu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige svladavši ih u drugoj utakmici na svom parketu sa 117-111.

Za razliku od prve utakmice u kojoj je sporije krenuo u susret te tek u drugom poluvremenu preuzeo kontrolu rezultata, domaći sastav je u drugoj utakmici vodio gotovo čitavim njezinim tijekom, početkom drugog poluvremena i 21 razlike (76-55). Ipak, pet minuta prije kraja Clippersi su se približili na 107-103 samo da bi Royce O'Neale i Joe Ingles pogođenim tricama odveli Jazz na 113-103 tri minute prije isteka vremena.

Utah je do nove pobjede predvodio Donovan Mitchell sa 37 koševa, Jordan Clarkson je s klupe dodao 24, a Joen Ingles 19, dok je centar Rudy Gobert uz 13 ubačaja imao i čak 20 skokova.

Babo zaustavio Leonarda

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović igrao je 38:48 minuta za Utah te je uz odličnu obranu na Kawhiju Leonardu uspio postići 16 koševa (šut za dva 2-3, trica 3-5, slobodna bacanja 3-4) uz četiri skoka i po jednu asistenciju i osvojenu loptu.

U sastavu Clippersa najefikasniji je bio Reggie Jackson sa 29 poena, Paul George je dodao 27 uz 10 skokova, a Leonard 21. Hrvatski centar Ivica Zubac krenuo je u početnoj petorci Clippersa te je na terenu proveo 13:49 minuta i za to vrijeme postigao sedam koševa (šut za dva 3-3, slobodna bacanja 1-1) uz jednu blokadu.

U finale Zapada plasirat će se momčad koja prva ostvari četiri pobjede, a sljedeće dvije utakmice igrat će se u Los Angelesu u subotu i ponedjeljak.

Milwaukee Bucksi u trećoj su utakmici polufinala Istoka na svom terenu uspjeli svladati Brooklyn Netse sa 86-83 te smanjiti zaostatak u pobjedama u seriji na 1-2.

Bila je to poprilično drugačija utakmica od prve dvije igrane u Brooklynu u kojima su Bucksi oba puta primili preko 120 koševa. U svojoj dvorani Bucksi su do pobjede stigli zahvaljujući obrani, prisilili su Netse na samo 36 posto šuta iz igre te ih ostavili na samo 83 ubačaja što je najlošiji napadački učinak te momčadi ove sezone.

Gotovo 80 posto koševa za Buckse postigla su samo dvojica igrača, Khris Middleton je odigrao utakmicu karijere u doigravanju sa 35 pogodaka i 15 skokova, dok je Giannis Antetokounmpo susret okončao sa 33 ubačaja i 14 skokova. Kod Netsa, koji su ponovno igrali bez ozlijeđenog Jamesa Hardena, Kevin Durant je ubacio 30 uz 11 skokova, a Kyrie Irving 22.

Durant je tricom 1:23 minuta prije kraja doveo Netse u vodstvo 83-80, no gosti potom više nisu uspjeli poentirati. Već u sljedećem napadu Middleton je smanjio na 82-83, da bi nakon nekoliko promašaja oba sastava Jrue Holiday ubacio polaganje za 84-83 za Buckse 11 sekundi prije isteka vremena. Bruce Brown odmah potom je promašio još jedan šut za Netse nakon kojega je morao prekršajem zaustaviti Middletona. Ovaj je dvije sekunde prije kraja pogodio oba slobodna bacanja za 86-83, a zatim je Durant sa zvukom sirene promašio tricu preku ruku Tuckera i Antetokounmpa.
Četvrti susret ove serije igrat će se u subotu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider