Košarka
SPORTOVI
Košarka
Unosni ugovori

NBA tržnica: Ibaka u Clippersima, Rondo u Atlanti, a Hayward u Charlotte

Ibaka je s Clippersima dogovorio dvogodišnju suradnju vrijednu 19 milijuna američkih dolara...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iskusni 31-godišnji španjolski centar Serge Ibaka napustit će Toronto i pridružiti se Los Angeles Clippersima, Gordon Hayward će od nove sezone dres Bostona zamijeniti dresom Charlotte Hornetsa, dok će Rajon Rondo nakon osvojenog naslova S Los Angeles Lakersima karijeru nastaviti u Atlanti.

Ibaka je s Clippersima dogovorio dvogodišnju suradnju vrijednu 19 milijuna američkih dolara, a trebao bi se na centarskoj poziciji nadopunjavati s hrvatskim reprezentativcem Ivicom Zubcem na sličan način kako je to činio Montrezl Harrell koji je preselio u tabor aktualnih prvaka Lakersa.

Ibaka je u dosadašnjoj NBA karijeri odigrao 808 utakmica za Toronto, Oklahoma City Thunder i Orlando, a s Raptorsima je prošle godine osvojio povijesni naslov prvaka, prvi za jednu NBA momčad iz Kanade te će se u Clippersima ponovno spojiti s Kawhijem Leonardom, najzaslužnijim čovjekom za prošlogodišnji trijumf Raptorsa.

Ibaka je tijekom karijere prosječno ubacivao 12,6 koševa uz 7,4 skokova, a u prošloj sezoni je sa 15,6 poena imao svoj najbolji napadački učinak.

Jedan od najunosnijih ugovora u ovom prijelaznom roku potpisao je dosadašnji krilni igrač Bostona Gordon Hayward koji je sa Charlotte Hornetsima potpisao ugovor o četverogodišnjoj suradnji vrijedan 120 milijuna dolara.

Za 30-godišnjeg košarkaša ovo je bio drugi pokušaj dolaska u klub kojemu je većinski vlasnik Michael Jordan. Naime, Hayward je s Hornetsima 2014. dogovorio uvjete za dolazak, ali ga je njegov tadašnji klub Utah Jazz zadržao ponudivši mu jednako vrijedan ugovor.

Hayward je nakon prvih sedam sezona provedenih u Salt Lake Cityju, 2017. prešao u Boston, ali je u prvoj utakmici u dresu Celticsa doživio tešku ozljedu zgloba i potkoljenice, zbog čega je propustio ostatak sezone. Vratio se u sezoni 2018./19., ali se i dalje mučio s ozljedama pa je tijekom trogodišnjeg angažmana u Celticsima ukupno propustio 142 utakmice, računajući i doigravanje, dok je u sedam sezona igranja za Utah Jazz izbivao u svega 42 dvoboja.

Kako bi financijski mogli uklopiti Haywardov ugovor u dopuštne granice, Hornetsi su se riješili 31-godišnjeg francuskog reprezentativca Nicolasa Batuma koji ih je u sljedećoj sezoni trebao stajati 27,1 milijuna dolara.

Momčad Celticsa je na vanjskim pozicijama doživjela još neke promjene pa je tako među "zelene" stigao iskusni 32-godišnji razigravač Jeff Teague potpisavši jednogodišnji ugovor, dok je Brad Wanamaker iz Bostona preselio u San Francisco i dogovorio jednogodišnji anažman u Golden State Warriorsima.

Celticsi su i pod košem dobili pojačanje dovođenjem 29-godišnjeg centra Tristana Thompsona koji je cijelu dpsadašnju NBA karijeru proveo u Clevelandu, gdje je u prosjeku imao 12 koševa i 10 skokova po utakmici. Thompson će u Bostonu zaraditi 19 milijuna dolara u sljedeće dvije sezone.

Dvogodišnji ugovor za nastavak karijere potisao je i razigravač Rajon Rondo, koji u Atlanta Hawkse dolazi nakon osvajanja naslova prvaka s LA Lakersima u kojima je bio dvije sezone. Rondo je imao mogućnost ostati u Lakersima još jednu sezonu za 2,26 miljuna dolara, ali je odlučio uzeti 15 milijuna u Hawksima, gdje će biti kao pričuva i mentor najboljem igraču Atlante Traeu Youngu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider