Košarka
SPORTOVI
Košarka

NBA: Prijeti štrajkom, a krije plaću od 10 mil.USD

Štrajk u košarkaškoj NBA ligi sve je bliže i ako se čelnici Lige i Unija igrača ne uspiju ubrzo dogovoriti oko novog kolektivnog ugovora sezona 2011/12. mogla bi biti prava katastrofa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz mogući štrajk, koji bi mogao udrmati NBA ligu, igrače muči što su njihovi ugovori potpuno transparenti i već godinama poznati javnosti dok se plaća NBA komesara Davida Sterna i njegovih pomoćnika skriva te se samo može nagađati kolika je.

Svi ugovori u NBA ligi trebali bi biti transparentni, baš svi. Stern je licemjer!

- anonimni NBA igrač
Po pisanju TMZ Sporta, kako im je rekao jedan od dobro upućenih izvora, igrači su složni kako ‘je to licemjerno od NBA komesara’.
Čak su i mišljenja kako je to nepravedno za Ligu i same igrače.
‘Svi ugovori u NBA ligi trebali bi biti transparentni, baš svi. Stern je licemjer!’, rekao je jedan od NBA igrača koji je želio ostati anoniman.

Uz sve to glasine govore kako su vlasnici NBA klubova, dakle ukupno njih 30 koji plaćaju ligi dio zarade, uvjereni kako je Sternova plaća oko 10 milijuna američkih dolara godišnje. No, tu informaciju nemoguće je provjeriti.

Sve gore navedeno biti će tema razgovora sredinom ovog tjedna kada će se na sastanku naći s jedne strane predstavnici Unije igrača Derek Fisher i Billy Hunter, a s druge David Stern – čovjek koji je još daleke 1984. godine sjeo u fotelju komesara NBA lige.

Naravno, prva točka dnevnog reda biti će mogući štrajk (slično kao i 1999. Kada su se jedva dogovorili, op.a.), ali će tema razgovora zasigurno biti i plaće čelnih ljudi NBA lige koje moraju postati transparentne.
Ostaje nam samo vidjeti kako će reagirati Stern.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider