Košarka
SPORTOVI
Košarka
borba za vrh zapada

Celticsi pobijedili Lakerse, Šarićevi Sunsi stigli na pobjedu od Bogdanovićeva Jazza

Dario Šarić i Bojan Bogdanović sudionici su napete borbe za najbolji omjer NBA lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sudaru najtrofejnijih momčadi u NBA povijesti Boston Celticsi svladali su kao gosti Los Angeles Lakerse sa 121:113 i tako bez poraza završili niz od tri gostovanja po Zapadu.

Jaylen Brown je za pobjednike ubacio 40 koševa i imao devet skokova, a iz igre je pogodio 17 od 20 šutova. Marcus Smart i Payton Pritchard su postigli po 15 poena svaki u petoj uzastopnoj pobjedi Bostona koji se u borbi za četvrto mjesto na Istoku izjednačio s Atlantom (30-26).

Oslabljeni Lakersi nijednom nisu vodili, a najbolji strijelac bio je Talen Horton-Tucker s 19 koševa. Marc Gasol je ubacio 18, a Ben McLemore 17 poena za momčad iz Los Angelesa čiji su navijači prvi put u ovoj sezoni mogli pratiti utakmicu i uživo u Staples Centeru.

gol expired UFC raspored i spektakli pred nama: Pogledajte što na sve čeka u narednim mjesecima divider

Lakersi (34-22) su doživjeli peti poraz u zadnjih devet utakmica i pali su na peto mjesto u Zapadnoj konferenciji. No, na obzorju se pojavljuju i bolji dani za momčad Franka Vogela. Nakon što je propustio 28 utakmica zbog ozljede mišića lista Anthony Davis je dobio odobrenje liječnika za povratak normalnim treninzima, što znači da bi se uskoro mogao vratiti u momčad.

Curry opet sjajan, vratio se Giannis

Milwaukee Bucksima vratio se Giannis Antetokounmpo nakon šest utakmica izbivanja, a u pobjedi njegove momčadi 120:109 na gostovanju u Atlanti grčki košarkaš je sudjelovao s 15 koševa. Najbolji je bio Jrue Holiday s 23 poena, a Brook Lopez je spojio 19 koševa i 12 skokova u trećoj uzastopnoj pobjedi Bucksa.

Bogdan Bogdanović je s 28 koševa bio najbolji strijelac dvoboja, dok je Clint Capela ubacio 16 koševa uz 16 skokova. Trae Young, povratnik u momčad Hawksa nakon dvije utakmice izbivanja, nije imao svoju večer. Ubacio je 15 koševa i imao devet asistencija, ali je imao i šest izgubljenih lopti uz skroman šut iz igre 3/17.

gol expired Trener šokirao izjavom, radije bi upucao suca nego Hitlera: "Da imam dva metka..." divider

Za razliku od njega, još jednu odlilčnu večer imao je Stephen Curry koji je ubacio 33 koša u pobjedi Golden State Warriorsa 119:101 na gostovanju u Clevelandu. Warriorsi su došli do četvrte uzastopne pobjede, a Curry je devetu utakmicu u nizu postigao 30 ili više koševa. Protiv Cavaliersa je tome dodao pet asistencija, četiri skoka i dvije blokade. Andrew Wiggins je ubacio 23 koša, a Juan Toscano-Anderson je dodao 20 poena za pobjednike. Collin Sexton je s 30 koševa predvodio domaće strijelce, a Darius Garland je ubacio 20.

Četvrta uzastopna pobjeda Phoenixa

Košarkaši Phoenixa ostvarili su četvrtu uzastopnu pobjedu svladavši na svom parketu Sacramento Kingse sa 122:114, a hrvatski reprezentativac Dario Šarić je u toj pobjedi sudjelovao sa osam koševa, četiri skoka, jednom asistencijom i jednom ukradenom loptom za 12 minuta igre.

Strijelce Sunsa predvodili su Deandre Ayton s 26 poena i 11 skokova te Devin Booker s 23 koša, dok su po 13 poena ubacili Mikal Bridges, Jevon Carter i Chris Paul koji je tome dodao i 11 asistencija.

Kod Kingsa je najbolji bio De'Aaron Fox s 27 poena i osam asistencija. Buddy Hield je ubacio 24 koša. Phoenixu (40-15) je ovo bila 40. pobjeda u sezoni, kojom je ostao na korak do vodećeg Utah Jazza (41-14) u borbi za prvo mjesto u Zapadnoj konferenciji i najbolji učinak u NBA ligi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider