Košarka
SPORTOVI
Košarka
Deseta uzastopna pobjeda

VIDEO Raptorsi ispisali klupsku povijest, sjajna večer Ryana Andersona

Kyle Lowry i DeMar DeRozan, dvojica košarkaša Toronta koji će za nešto više od dva tjedna u svom gradu zaigrati na All-Star utakmici, predvodili su svoju momčad do desete uzastopne pobjede ostvarene protiv New Yorka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U pobjedi Raptorsa nad Knicksima 103-93 Lowry i DeRozan ubacili su po 26 skokova. Lowry je svom učinku dodao 10 asistencija i šest skokova. Dvojici All-Star izabranika pridružio se Litavac Jonas Vančiunas s 11 koševa i 18 skokova kojima je pridonio da Raptorsi po prvi put nakon 20 godina uspiju nanizati deset pobjeda.

Put do trijumfa bio im je donekle olakšan činjenicom da je New York u Torontu bio bez trojice igrača iz početne petorke: Carmela Anthonyja, Kristapsa Porzingisa i Josea Calderona. U takvim okolnostima Arron Afflalo je s 20 koševa bio prvo ime gostujuće momčadi.

New York je u Torontu doživio četvrti uzastopni poraz, dok je Atlanta na gostovanju u Indianapolisu doživjela drugi poraz u nizu. Pacersi su do uvjerljive pobjede 111-92 došli u posljednjih pet i pol minuta dvoboja. U tom razdoblju domaća je momčad napravila seriju 23-2. Nakon Horfordovog zakucavanja za vodstvo Atlante 90-88, gosti su do kraja utakmice uspjeli postići još samo jedan koš.

Monta Ellis je bio najefikansiji igrač Pacersa, a u završnici je postigao devet od svojih 25 poena. Novak Indiane Myles Turner dobio je mjesto u početnoj postavi i završio dvoboj s 20 koševa i šest skokova, dok je razigravač George Hill uz 18 poena imao osam skokova. Najbolji strijelac Atlante bio je Jeff Teague s 20 koševa.

Sjajnu večer imao je Ryan Anderson koji je izjednačio osobni rekord s 36 poena, uz devet skokova, u pobjedi New Orleansa nad Sacramentom 114-105. Trijumf Pelicansa je tim veći s obzirom na to da su bili bez prve zvijezde Anthonyja Davisa koji se oporavlja od potresa mozga i Tyrekea Evansa kojeg muči desno koljeno. Osim Andersona, to je iskoristio i Jrue Holiday ubacivši 25 koševa uz osam asistencija, dok je Norris Cole postigao 17 koševa, isporučio 10 asistencija i uhvatio sedam skokova. Kingse je s 26 koševa, 10 skokova i šest asistencija predvodio DeMarcus Cousins. Ben McLemore je postigao 26 poena, a Rajon Rondo imao 17 koševa i 15 asistencija.

Za dvije gostujuće pobjede pobrinuli su se Denver i Chicago. I dok je trijumf Bullsa 114-91 na gostovanju kod LA Lakersa bio očekivan, pobjeda Denvera 117-113 u Washingtonu je malo iznenađenje. Dvoboju Lakersa i Bullsa u Staples Centreu prethodio je srdačan zagrljaj bivših suigrača Pau Gasola i Kobeja Bryanta. Gasol je potom s 21 košem, 12 skokova i sedam asistencija uništio domaće uz pomoć Jimmyja Butlera koji je postigao 26 koševa uz 10 asistencija. Bryant je stigao do 10 koševa, a strijelce Lakersa je sa 16 poena predvodio Jordan Clarkson.

Denver i Washington su u posljednjih pet i pol minuta ušli izjednačeni (99-99), a onda su se gosti raspucali i rastrčali. Talijan Danilo Gallinari je predvodio Nuggetse do pobjede s 26 koševa, gađajući trice 4/5. Novak Emmanuel Mudiay postigao je 20 poena, a Srbin Nikola Jokić došao do 'double-double' učinka od 15 koševa i 10 skokova. Domaći su imali čak sedmoricu dvoznamenkastih strijelaca, ali im nije pomoglo. Garrett Temple postigao je 20 koševa, a John Wall i Bradley Beal po 17.

Najmanje koševa protekle noći postigli su Milwaukee Bucksi na gostovanju u Memphisu, gdje su domaći slavili sa 103-83. Jeff Green je s 21 košem predvodio Grizzliese, Marc Gasol je ubacio 17, a Tony Allen, Courtney Lee i Matt Barnes po 13 poena svaki. Greg Monroe je s 21 košem i sedam skokova bio najbolji igrač Milwaukeeja.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider