Košarka
SPORTOVI
Košarka
pogledajte majstoriju sa sirenom

Sjajni McCollum presudio Nuggetsima, Leonard košem za povijest izbacio Sixerse

Kawhi Leonard je prvi put u povijesti košem sa sirenom odlučio sedmu utakmicu.

Kawhi Leonard pogađa za pobjedu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dvije sedme utakmice igrale su se u nedjelju u doigravanju NBA lige. Konferencijska finala izborili su Toronto Raptorsi koji su izbacili Philadelphia 76erse (92:90) i Portland Trail Blazersi koji su nadigrali Denver Nuggetse (100:96).

Heroj Raptorsa bio je Kawhi Leonard koji je zabio 41 koš, uključujući i onaj sa zvukom sirene koji je 76erse poslao na godišnji odmor.

Leonard je u zadnjem napadu uzeo loptu i u padu, iz vrlo teške situacije, pogodio preko gorostasnog Joela Embiida. Lopta je skakutala po obruču i na kraju upala za erupciju tribina i drugo konferencijsko finale u povijesti Raptorsa.

Leonardov koš pogledajte OVDJE.

Zadnji put su bili na korak do velikog finala 2016. kada su ih zaustavili Cleveland Cavaliersi LeBrona Jamesa. Protivnik će im sada biti Milwaukee Bucksi, a prva utakmice na rasporedu je u noći sa srijede na četvrtak u Milwaukeeju.

"Imao sam sreće, samo sam pokušao puknuti najjače što sam mogao", rekao je poslije utakmice Leonard.

Ovaj njegov koš nosi epitet "povijesni" jer je to prvi koš sa zvukom sirene koji je odlučio sedmu utakmicu doigravanja.

Osim Leonarda koji je zabio skoro pola koševa Raptorsa, istaknuo se i Serge Ibaka sa 17 poena i osam skokova. Sixerse je predvodio Embiid s 21 košem i 11 skokova, J.J. Reddick dodao je 17, a Tobias Harris 15 koševa.

Veliki preokret Portlanda, prvi put u povijesti dva brata na suprotnim stranama

Portland je do prvog konferencijskog finala nakon 2000. godine stigao na krilima C.J. McColluma koji je ubacio 37 koševa uz devet skokova. Blazersi su gubili 17 razlike u drugoj četvrtini, ali smogli su snage za veliki preokret.

McCollum je nadoknadio slabiji šuterski učinak prve zvijezde Damiana Lillarda, a zabio je i ključne koševe u zadnjoj četvrtini. Istaknuo se i sjajnom blokadom u završnici utakmice kada je spriječio čisto polaganje Jamala Murraya u kontri.

Lillard je ubacio svega 13 koševa, ali nadoknadio je slabu šutersku večer dobrim razigravanjem suigrača (10 asistencija) i s nekoliko dobrih obrambenih reakcija. Bitan obol dao je i Evan Turner, skupo plaćeni igrač koji je u prvih šest utakmica zabio svega četiri koša, a onda je u odlučujućoj ubacio 14, od čega osam u zadnjoj četvrtini. 

Najbolji pojedinac Denvera bio je Nikola Jokić koji je upisao 29 poena i 13 skokova.

Protivnici Blazersa bit će prvaci Golden State Warriorsi. Dvoboj počinje u utorak, a ostavit će traga u povijesti jer će se prvi put dva brata - Stephen Curry i njegov mlađi brat Seth - boriti jedan protiv drugoga u ovoj fazi natjecanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider