Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ogromna brojka

Spursi i Warriorsi srušili rekord NBA lige: Utakmcu pratio najveći broj gledatelja u povijesti

San Antonio Spursi i Golden State Warriorsi srušili rekord NBA lige.

NBA liga (Foto: Afp)

Košarkaši San Antonio Spursa i Golden State Warriorsa odigrali su utakmicu osnovnog dijela sezone pred najvećim brojem gledatelja u povijesti NBA lige, a gosti su iz Alamodomea otišli s uvjerljivom pobjedom 144-113.

Dvoboju u dvorani koja je bila dom Spursa u razdobolju od 1993. do 2002. svjedočila su 68.323 gledatelja, čime je srušen rekord iz 1998., kad je utakmicu Atlanta Hawksa i Chicago Bullsa u Georgia Domeu u Atlanti pratilo 62.046 gledatelja.

Jordan Poole je sa 25 koševa bio najbolji strijelac Warriorsa koji su prekinuli niz od tri uzastopna poraza, a pritom su u posljednjoj četvrtini uspjeli odmarati glavne igrače, Stephena Currya (15 poena) i Klaya Thompsona (16). Donte DiVincenzo je ubacio 22 poena, a Kevon Looney spojio 14 koševa i 10 skokova za pobjednike u čijim su redovima osmorica igrača došla do dvoznamenkastog učinka.

Tre Jones je sa 21 košem bio najbolji strijelac Spursa, dok je Keldon Johnson ubacio 17 poena u četvrtom uzastopnom porazu od San Antonija.

Bila je to tek jedna od šest gostujućih pobjeda u devet sinoćnjih utakmica odigranih na NBA parketima.

Bogdanović ubacio 22 koša u novom porazu Pistonsa

Bojan Bogdanović je ubacio 22 koša, ali to nije pomoglo njegovim Detroit Pistonsima u izbjegavanju poraza pred domaćim navijačima u dvoboju s New Orleans Pelicansima koji su slavili sa 116-110.

Pelicanse je do pobjede predvodio Jonas Valančiunas sa 33 koša i 16 skokova. CJ McCollum je ubacio 19 poena uz devet asistencija, a 19 koševa je postigao i Trey Murphy III.

Saddiq Bey je za Pistonse spojio 20 poena i 10 skokova, a Hamidou Diallo je dodao 19 koševa uz sedam skokova.

Los Angeles Clippersi su kao domaćini izgubili od Denver Nuggetsa sa 115-103, iako su gosti bili bez svog najboljeg igrača Nikole Jokića koji je prosjedio utakmicu zbog ozljede zgloba zapešća.

Strijelce pobjedničke momčadi predvodio je Jamal Murray sa 24 koša i osam skokova. Michael Porter Jr. je postigao 22 poena, a Aaron Gordon je dodao 17 za Nuggetse koji su došli do pete uzastopne pobjede i zasjeli na vrh ljestvice Zapadne konferencije s učinkom 29-13.

Zubac ubacio šest koševa

I Clippersi su bili oslabljeni neigranjem Paula Georgea i Lukea Kennarda. Kawhi Leonard je bio najbolji strijelac domaćina sa 24 koša i osam skokova, ali nije mogao spriječiti sedmi poraz svoje momčadi u posljednjih osam nastupa. Ivica Zubac je za 28 minuta ubacio šest koševa uz sedam skokova.

U gostima su slavili i Atlanta Hawksi koji su sa 113-111 svladali Indiana Pacerse košem Johna Collinsa u posljednjoj sekundi utakmice. Collins je uspio kroz obruč poslati loptu nakon što je Dejounte Murray promašio šut sa pet metara. Bio je to njegov ukupno drugi ubačaj iz igre na toj utakmici koju je završio sa sedam koševa i osam skokova.

Hawkse je do pobjede predvodio Trae Young sa 26 poena i 11 asistencija, a veliki doprinos su dali Dejounte Murray (18 koševa, osam skokova, šest asistencija) i centar Onyeka Okongwu (18 poena, 20 skokova, četiri blokade).

Pacerse je sa 26 koševa predvodio Bennedict Mathurin, dok je Buddy Hield doadao 18 poena.

Knicksi i Oklahoma slavili

New York Knicksima su pobjedu u Washingtonu (112-108) donijeli Jalen Brunson i Julius Randle. Brunson je ubacio 34 koša te po četvrti put u zadnjih pet utakmica postigao najmanje 30 poena.

Randle je završio dvoboj sa 23 koša i 16 skokova, što je njegov 15. 'double-double' učinak u posljednjih 16 utakmica.
Kyle Kuzma je za domaće Wizardse ubacio 40 koševa, jedan manje od osobnog rekorda, a Kristaps Porzingis je završio sa 21 poenom.

Oklahoma City Thunder je sa 124-110 slavila u Chicagu. Josh Giddey je sa 25 koševa, 10 skokova i šest asistencija bio je najbolji igrač pobjedničke momčadi u petoj pobjedi u posljednjih sedam nastupa. Jalen Williams je ubacio 22, a Shai Gilgeous-Alexander 21 poen.

Bullse je sa 25 koševa predvodio Zach LaVine, a po 19 poena su ubacili Coby White i Nikola Vučević koji je tome dodao i 11 skokova.

Šarić ubacio pet koševa

Oslabljeni Phoenix Sunsi poraženi su sa 121-116 na gostovanju kod Minnesota Timberwolvesa, a Dario Šarić je za 18 minuta ubacio pet koševa. Anthony Edwards je za pobjednike postigao 31 koš, baš kao i najbolji igrač Sunsa Damion Lee.

U domaćoj pobjedi Utah Jazza nad Orlandom (112-108) Lauri Markkanen je ubacio 28 koševa uz 12 skokova, a Jordan Clarkson je dodao 23 poena i 12 skokova, Iskazao se i novak Walker Kessler sa 13 koševa, devet skokova i čak sedam blokada.

Franz Wagner je predvodio Orlando sa 26 koševa.

Kingsi uvjerljivo svladali Houston

Najuvjerljiviju domaću pobjedu večeri ostvarili su Sacramento Kingsi koji su sa 139-114 svladali Houston Rocketse. Domantas Sabonis je došao do svog četvrtog 'triple-double' učinka u sezoni sa 19 koševa, 16 asistencija i 15 skokova.

Trojica domaćih igrača su prebacili 20 koševa: Harrison Barnes (27), De'Aaron Fox (24) i Terence Davis (22). Rocketse su u devetom uzastopnom porazu sa po 27 poena predvodili Jalen Green i Jabari Smith Jr.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider