Košarka
SPORTOVI
Košarka
Raptorsi u problemima

Embiid i Sixersi uništili Toronto i poveli s 2-1: ''Nadigrani smo u svim segmentima''

Košarkaši Philadelphije 76ersa pobijedili su Toronto Raptorse sa 116:95 i poveli s 2-1 u seriji na četiri u pobjede u polufinalu Istočne konferencije NBA lige.

Joel Embiid (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon što je Toronto slavio u prvom susretu, Sixersi su uzvratili s dvije pobjede u nizu i sada će u nedjelju na svom parketu imati priliku napraviti još jedan korak bliže finalu Istoka.

Philadelphiju je do pobjede predvodio sjajni Joel Embiid , koji je za svega 28 minuta ubacio 33 koša uz 10 skokova, pet blokada i tri asistencije. Jimmy Butler ubacio je 22 koša uz devet skokova i devet asistencija, J. J. Redick je dodao 15, a Tobias Harris 13 koševa.

"Nisam želio forsirati, gađao sam kada sam imao dobru poziciju. Ako nisam bio u dobroj poziciji, loptu sam jednostavno dodao suigraču", kazao je Embiid.

Domaćin je do poluvremena napravio 11 koševa viška, Toronto je u trećoj dionici smanjio zaostatak i tako produžio nadu u preokret, no Sixersi su zadnju dionicu dobili s 13 koševa razlike (27:14) i tako razriješili sve dvojbe.

"Odigrali smo odlično u napadu, dečki su bili raspoloženi i imali smo brojne opcije. Sjajna je vijest kada znaš da možeš zabiti na više načina", kazao je trener Sixersa Brett Brown.

U suparničkim redovima najefikasniji je bio Kawhi Leonard s 33 koša, Pascal Siakam dodao je 20, a Danny Green 13 koševa.

"Nadigrani smo u svim segmentima igre. Sixersi su imali bolju energiju, bolje su stajali na parketu, imali su bolji šut i više skokova. Morat ćemo u zaigrati mnogo bolje", kazao je trener Raptorsa Nick Nurse.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider