Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bit će paklena nedjelja

Philadelphia i Portland izborili sedme utakmice: Butler predvodio Sixerse, Lillard spasio Blazerse

Košarkaši Philadelphia 76-ersa i Portland Trail Blazersa izborili su odlučujuće sedme utakmice protiv Toronto Raptorsa, odnosno Denver Nuggetsa u dvobojima drugog kruga doigravanja NBA lige zahvaljujući domaćim pobjedama u šestim utakmicama, Sixersi su svladali Raptorse sa 112.101, a Blazersi Nuggetse sa 119:108.

Philadelphia 76ers (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U Philadelphiji su domaćini kontrolirali utakmicu čitavim njezinim tijekom, u drugoj četvrtini imali su 19 poena prednosti (42:23), na kraju treće četvrtine 20 poena "viška" (87:67), a 10-ak minuta prije kraja i najvećih 24 razlike (93:69), pa su gosti u samoj završnici uspjeli tek ublažiti poraz.

Domaće je do pobjede predvodio Jimmy Butler s 25 koševa, a napokon je odličnu utakmicu odigrao i Ben Simmons sa 21 ubačajem, osam skokova i šest asistencija. Simmons je u prvih pet utakmica ove serije prosječno ubacivao 9,4 poena, no odlično je reagirao u ovoj eliminacijskoj utakmici. Joel Embiid je kod pobjednika ubacio 17 koševa i sakupio 12 skokova.

Raptorse je ponovno predvodio Kawhi Leonard s 29 poena i 12 skokova, ali nije imao adekvatnu pomoć suigrača, tek je Pascal Siakam dodao 21 koš.

Sedma utakmica igrat će se u Torontu u noći s nedjelje na ponedjeljak, a pobjednik će u konferencijskom finalu igrati protiv Milwaukee Bucksa koji su s 4-1 izbacili Boston Celticse.

Portland je ostao u igri za plasman u finale Zapada zahvaljujući odličnoj predstavi svojih bekova, Damian Lillard je ubacio 32, CJ McCollum 30, a Rodney Hood je s klupe dodao 25 koševa. Ta je trojka pogodila 11 od 24 upućena šuta za tricu.

Uz tako raspoložene bekove suparnika, Denveru nije pomogla još jedna odlična predstava srpskog centra Nikole Jokića, koji je predvodio svoju momčad u koševima, skokovima i asistencijama s 29 poena, 12 uhvaćenih lopti i 8 dodavanja. Jamal Murray je većinu od svojih 24 poena ubacio u prvom poluvremenu, a usto je imao i 10 skokova.

Sedma utakmica igrat će se također u noći s nedjelje na ponedjeljak u Denveru.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider