Košarka
SPORTOVI
Košarka
Briljantni Jokić

Embiid zakuhao frku pa uništio Brooklyn: Tučnjava Netsa i Sixersa, morali reagirati i treneri

Philadelphia, Milwaukee i Houston sinoćnjim su pobjedama stigli na korak do NBA polufinala, dok je Denver izjednačio pobjedom kod San Antonia u večeri u kojoj su u sve četiri utakmice slavili gosti.

Suigrači i trener drže Jareda Dudleyja

Denver Nuggetsi slavili su sa 117-103 kod San Antonia i izjednačili seriju na 2-2, a junak pobjede bio je srpski centar Nikola Jokić s 29 koševa, 12 skokova i osam asistencija. Jamal Murray je zabio 24 poena kod Denvera, a LaMarcus Aldridge je predvodio Spurse s 24 ubačaja.

Philadelphia je u Brooklynu slavila s 112-108 i povela s 3-1 u seriji. Junak utakmice bio je Joel Embiid s 31 košem i 16 skokova, a za Sixerse je 24 poena ubacio Tobias Harris. Brooklyn je s 25 poena predvodio Carris LeVert.

Međutim, sredinom treće četvrtine došlo je do tučnjave nakon jednog čvršćeg prekršaja Embiida na Allenu. Jared Dudley je naklon toga nasrnuo na Embiida, a potom su se upleli Butler i Ben Simmons, da bi suci naposljetku isključili Butlera i Dudleya iz igre.

Tučnjavu Netsa i Sixersa možete pogledati OVDJE.

Milwaukee Bucksi su u Detroitu pobijedili s 109-103 i vode s 3-0 u seriji. Bucksi su vodili cijelu utakmicu, u zadnjoj četvrtini su vodili i s 20 razlike, a strijelce ekipe iz Wisconsina, u kojoj su čak sedmorica bila dvoznamenkasta, predvodio je Khris Middleton (20). Za Detroit je Blake Griffin postigao 27 koševa.

Tijesno je bilo i u Salt Lake Cityju, gdje je Houston s 104-101 svladao Utah i došao nadomak polufinala. Houston je u zadnjih 42 sekunde pogodio pet od šest slobodnih bacanja, a predvodio ih je James Harden (22), Utah je imala raspoloženog Donovana Mitchella (34), ali nisu uspjeli doći do prve pobjede.

Spomenimo i kako je Houston upisao pobjedu unatoč povijesno lošoj šuterskoj večeri Hardena, koji je postao prvi igrač koji je otvorio jednu playoff utakmicu sa šutom iz igre 0/15. Prvi ubačaj iz igre imao je u zadnjoj četvrtini sedam i pol minuta prije kraja utakmice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider