Košarka
SPORTOVI
Košarka
dario se svima ispričao

Šarić zabio ključnu tricu protiv Cavsa, pa potezom razbjesnio LeBrona: Jordan ga gađao loptom!

Šarićevi 76ersi slavili su u gostima protiv glavnih favorita za naslov prvaka Istočne konferencije u NBA ligi.

LeBron James i Dario Šarić (Screenshot)

Philadelphia 76ersi našeg Darija Šarića slavili su na gostovanju kod najvećih favorita za naslov prvaka Istočne konferencije NBA lige. Philadelphia je slavila kod Clevelanda rezultatom 108:97, uz 16 poena i devet skokova hrvatskog reprezentativca. 

Šarić je u samoj završnici zabio tricu iz kuta, kojim je praktički prelomljena utakmica. Cavsi su se do tog trenutka uporno spuštali na -1, no nakon Darijeve trice za 98:94 više se nisu uspjeli približiti. Nakon što je stavio tricu, Šarić se okrenuo prema kutu klupe Cavaliersa i nešto poručio igračima koji su ga ometali prilikom šuta.

Na kraju susreta je zaiskrilo, a najveći "krivac" za to bio je Šarić. Cavsi su postigli poen za 105:97 svega 17 sekundi prije kraja. Nakon toga je LeBron James, a s njim i ostatak momčadi, odustao od pravljenja namjernog prekršaja, jer su smatrali da je utakmica završena, no to nije spriječilo Šarića da zakuca.

NBA "kultura" nalaže da kada je razlika nedostižna i momčad koja hvata tu razliku odustane od obrane, suparnici ne idu na realizaciju tog posljednjeg napada, već se čeka kraj utakmice. Čim je je vidio da Šarić ide na zakucavanje, njegov suigrač Joel Embiid je znao što se sprema te je rukama gestikulirao da se primiri, odnosno da slučajno ne krene slaviti koš. Ni sekundu kasnije lopta Clarksona doletjela je Šariću u leđa.

Dario se ispričao nakon utakmice

Šarić je u ovoj situaciji malo pogriješio, no ne toliko da se baš tako razljute Jordan Clarkson koji ga je odmah pogodio loptom u leđa, a potom i LeBron James koji je svašta imao reći nakon ovog poteza. Prvi je skočio prema Šariću nakon Clarksona, pa je sudac morao reagirati i razdvajati ga od našeg igrača.

Vjerojatno ne bi došlo do fizičkog kontakta, ali LeBron se maksimalno dozvoljeno unio u lice Šariću i poručio mu da to što je napravio nije u duhu NBA lige.

''Da, bio sam iznenađen. Za mene je to malo čudno. Ali želim im se ispričati. I navijačima. Nije to nešto što sam napravio s namjerom. Nisam u tom trenutku razmišljao, ali nije bilo korektno kad me pogodio loptom. No želim se ispričati, to je bit svega'', rekao je Dario nakon utakmice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider