Košarka
SPORTOVI
Košarka
Slavlje Lakersa

Šarićev Phoenix razbio San Antonio i ostao u igri za broj jedan na Zapadu, vrlo dobra Darijeva rola

U NBA ligi traju posljednje bitke za doigravanje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Phoenix Sunsi Darija Šarića su sinoć na gostovanju s visokih 140-103 pobijedili San Antonio Spurse u predzadnjoj utakmici regularnog dijela sezone za obje momčadi, a hrvatski košarkaš je odigrao 18:15 minuta i u tom vremenu zabio 13 koševa uz šest skokova, jednu asistenciju i dvije ukradene lopte.

Najbolji pojedinac Phoenixa Devin Booker je 23 od svojih 27 koševa zabio u prvom poluvremenu.

Zahvaljujući ovoj pobjedi Sunsi (50-21) su ostali u borbi za prvo mjesto u Zapadnoj konferenciji s Utahom (51-20). Ako Phoenix porazi Spurse u nedjelju u drugoj utakmici, a Utah izgubi u Sacramentu, Suns će biti prvi na Zapadu.

Spursi (33-38) su već osigurali zadnje mjesto u doigravanje i ne mogu popraviti poziciju. San Antonio će igrati ili s Memphisom ili s Golden Stateom u gostima u srijedu.

Milwaukee bolji od Miamija

U utakmici koja je mogla biti uvod u doigravanje Milwaukee Bucksi su sa 122-108 svladali Miami Heat, a Khris Middleton je za pobjedu svoje momčadi ubacio 21 koš, sedam skokova i isto toliko asistencija.

Dvostruki MVP Giannis Antetokounmpo zabio je za Milwaukee, koji ima omjer 11-3 u zadnjih 14 utakmica, 15 koševa pridodavši tome devet skokova i četiri asistencije. Bryn Forbes je dodao 21 koš, a Jrue Holiday za Buckse.

Obje momčadi igraju zadnju utakmicu sezone u nedjelju. No kako je većina zadnjih utakmica sezone odigrana u subotu, Milwaukee (46-25) će ostati na trećem mjestu u Istočnoj konferenciji, dok je Heat (39-32) pao na šesto mjesto što znači da će se te dvije momčadi sastati u prvoj utakmici doigravanja sljedeći tjedan.

Brooklyn Netsi su sa 105-91 bili bolji od Chicago Bullsa i na drugom mjestu u Istočnoj konferenciji imaju utakmicu prednosti ispred Milwaukeeja.

Kyrie Irving je ubacio 22 koša za Netse (47-24), a sinoć je prvi put od 13. veljače igrao zajedno s Jamesom Hardenom i Kevinom Durantom. To je tek osmi put ove sezone da su njih trojica zaigrala zajedno, a na terenu su proveli skupa 16 minuta. Durant je utakmicu završio sa 12 ubačaja, a Harden s pet.

Važna pobjeda Lakersa u Indianapolisu

Los Angeles Lakersi su u gostima sa 122-115 bili bolji od Indiana Pacersa, a LeBron James je zabio sedam koševa zaredom u razdoblju od minute u zadnjoj četvrtini.

James, kojem je ovo prva utakmica od 2. svibnja i treća od 20. ožujka, utakmicu je završio sa 24 poena, osam asistencija i sedam skokova.

Najbolji strijelac Lakersa, (41-30), koji imaju pola utakmice zaostatka za Portland Trail Blazersima u borbi za zadnje mjesto koje vodi u doigravanje Zapadne konferencije, bio je Anthony Davis sa 28 koševa. Los Angeles zaključuje regularni dio sezone u nedjelju u New Orleansu.

New York Knicksi su na svom parketu nakon produžetaka sa 118-109 pobijedili Charlotte Hornetse. Julius Randle je upisao svoj šesti triple-double sezone i doveo je Knickse u vodstvo na poretku produžetka zabivši sva slobodna bacanja. Knicksi su zahvaljujući ovoj pobjedi ostali u igri za četvrto mjesto na Istoku.

Ako u nedjelju svladaju Boston Celticse, a Miami izgubi jednu od svoje zadnje dvije utakmice, New York (40-31) može završiti kao četvrti u Istočnoj konferenciji.

Hornetsima (33-38) je ovo četvrti poraz zaredom , ali su dobili pomoć od Lakersa u borbi za osmo mjesto na Istoku. Pobjeda Lakersa nad Indiana Pacersima znači da Charlotte može završiti na osmom mjestu ako pobijede Washington Wizardse u nedjelju.

I u zadnjoj utakmici sinoć igranoj Boston Celticsi su sa 124-108 u Minneaopolisu nadigrali Minnesota Timberwolvese. Jayson Tatum je za pobjedu zabio 26 koševa uz 11 skokova, a Evan Fournier je dodao 18 koševa i šest asistencija. Boston (36-35) regularni dio sezone završava u nedjelju utakmicom protiv Knicksa u New Yorku.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider