Košarka
SPORTOVI
Košarka
Stopostotan šut

Perfektna utakmica Darija Šarića, sa svojim Sunsima slavio u gostima kod Bogdanovića

U dvoboju dvojice hrvatskih košarkaša slavio je Šibenčanin.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U srazu dvojice hrvatskih košarkaša na NBA parketima sinoć bolje je prošao Dario Šarić čiji su Phoenix Sunsi u Salt Lake Cityju sa 131-111 nadigrali domaći Utah Jazz.

Dario Šarić je za pobjedu svoje momčadi odigrao solidnih 16 minuta i u tom je vremenu uz stopostotan šut iz igre (5/5, trice 2/2) zabio 14 koševa, pridodavši tome tri skoka i dvije asistencije. Najbolji igrač Phoenixa bio je Devin Booker koji je zabio 24 koša uz deset asistencija. Ricky Rubio je dodao 22 koša, 11 asistencija i šest skokova.

Bojan Bogdanović, čijem je Utahu ovo treći uzastopni poraz, ubacio je u 34 minute na terenu 16 koševa (šut iz igre 4/10, trice 0/3) uz tri skoka, dvije asistencije i dvije ukradene lopte. Utah je predvodio Donovan Mitchell sa 38 ubačaja.

Solidna rola Zupca u slavlju Clippersa u Memphisu

Los Angeles Clippersi Ivice Zupca su sa 124-97 nadigrali gostujuće Memphis Grizzliese, a hrvatski je košarkaš odigrao 21 minutu i upisao šest koševa (šut iz igre 3/8) uz deset skokova i dvije asistencije.

Kawhi Leonard je ubacio 25 koševa uz osam skokova za Los Angeles, dok je Montrezl Harrell dodao 22 koša.

Milwaukee Bucksi, koji su jučer osigurali doigravanje, u gostima su sa 137-134 nakon produžetaka slavili protiv Washington Waizardsa koje je predvodio Bradley Beal sa 55 ubačaja. Khris Middleton je zabio 40 koševa za Milwaukee Bucks, a Giannis Antetokounmpo je dodao 22 pogotka i 14 skokova.

Dallas Mavericksi su sa 139-123 kod kuće bili bolji od Minnesota Timberwolvesa, a Luka Dončić je za pobjedu svoje momčadi upisao 20 poena, devet skokova i sedam asistencija. Najbolji strijelac utakmice i poraženih Timberwolvesa bio je D'Angelo Russell sa 29 poena.

Embiidov rekord karijere

Cleveland Cavaliersi su sa 125-119 nakon produžetaka slavili protiv gostujućih Miami Heata iako su u drugom poluvremenu zaostajali 22 koša. Rookie Kevin Porter Jr. je za pobjedu Cavaliersa zabio 30 koševa, dok je kod Miamija centru Bamu Adebayou za dlaku izmakao triple-double sa 22 poena, 13 skokova i devet asistencija. Ante Žižić nije ulazio u igru za Cleveland.

Philadelphia 76ersi su sa 129-112 kod kuće svladali Atlanta Hawkse na krilima Joela Embiida koji je upisao rekord karijere sa 49 koševa i 14 skokova. Trae Young je predvodio Hawkse sa 28 ubačaja i 10 asistencija.

Orlando Magic su sa 115-113 bili bolji od Brooklyn Netsa, a Aaron Gordon je ubacio 12 od svojih 27 koševa u zadnjoj četvrtini, uključujući i dva ključna šuta u zadnje dvije minute. Houston Rockets su kod kuće sa 123-112 pobijedili New York Knickse, a James Harden je zabio 37 koševa uz devet asistencija.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider