Košarka
SPORTOVI
Košarka
maestralna partija jokića

Sjajni Bogdanović zabio ključnu tricu u pobjedi Pacersa, Šarić odličan u drami

Hrvatski košarkaši odigrali su bitne uloge u dramatičnim pobjedama svojih momčadi.

Bojan Bogdanović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Philadelphia 76ersi Darija Šarića su sa 133:132 tek u produžetku kod kuće pobijedili Charlotte Hornetse, dok su Indiana Pacersi Bojana Bogdanovića u gostima bili bolji sa 110:102 od Miami Heata.

Šarić je za Philadelphiju odigrao 40 minuta i zabio 18 koševa uz šut iz igre 6/13 i trice 4/8 te ugrabio devet skokova, dvije asistencije i jednu blokadu. Najbolji je u redovima Sixersa bio Joel Embiid koji je zabio 42 koša i upisao 18 skokova, a Ben Simmons je dodao 22 koša i 13 asistencija.

Sixersima je ovo četvrta pobjeda u pet utakmica i učvrstili su se na četvrtom mjestu u istočnoj konferenciji.

Činilo se da će Philadelphia lako pobijediti jer je u jednom trenutku vodila sa čak 21 košem, no onda je Charlotte, koju je predvodio Kemba Walker sa 30 koševa, preokrenula rezultat i u zadnjoj četvrtini, nešto više od minutu do kraja, imala čak pet koševa prednosti.

Embiid je izjednačio 35 sekundi prije kraja regularnog dijela, a onda su se Sixersi zahvaljujući njemu i Simmonsu odvojili odmah od početka produžetka.

Pacersi su u gostima sa 110:102 svladali Miami Heat, a ključnu je ulogu odigrao Bojan Bogdanović. On je zabio tricu 56,5 sekundi prije kraja zahvaljujući kojoj su Pacersi poveli 103:102.

Nakon njega su koševe za Indianu zabili Myles Turner i Victor Oladipo i Pacersi su nadoknadili zaostatak od 102:98 zabivši zadnjih 12 koševa na utakmici u nešto manje od minutu i pol.

Bogdanović je odigrao 29 minuta i u tom je vremenu upisao 16 koševa (šut iz igre 6/9, trice 3/4), dva skoka, jednu asistenciju i dvije ukradene lopte. Najbolji strijelac Pacersa bio je Oladipo sa 22 ponea, čemu je dodao 10 asistencija.

Kelly Olynyk je predvodio Heat sa 20 koševa, a Hassan Whiteside je dodao 11 koševa te 20 skokova.

Nikola Jokić odigrao je sjajnu partiju u porazu svojih Denver Nuggetsa od Brooklyn Netsa 112:110. Srpski centar ubacio je 37 koševa uz 21 skok. Ipak, to nije bilo dovoljno protiv Netsa koje je predvodio D'Angelo Russell s 23 koša.

U derbiju večeri Utah Jazz je sa 123:115 pobijedio Boston Celticse na krilima 27 koševa Joea Inglesa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider