Košarka
SPORTOVI
Košarka
Poraz Lakersa

Hrvatski okršaj pripao Šarićevim Sunsima, Bogdanović najbolji strijelac Jazza

Sunsi zahvaljujući ovoj pobjedi sada imaju 48 pobjeda i 18 poraza, a kako im je to i treća pobjeda protiv Jazza u isto toliko utakmica ove sezone, znači da imaju bolju poziciju u doigravanju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Phoenix Sunsi Darija Šarića su sinoć, dva dana nakon što su se plasirali u doigravanje prvi put poslije 11 godina, kod kuće sa 120-100 nadigrali Utah Jazz Bojana Bogdanovića.

Utahu, koji je do sinoć imao najbolji omjer pobjeda i poraza (45-18) nisu pomogla ni 22 koša Bojana Bogdanovića. Hrvatski je košarkaš do tog učinka stigao uz šut iz igre 6/11, a za trice 2/6, pridodavši tome četiri skoka i jednu ukradenu loptu u 27:40 provedenih na terenu.

Kod Phoenixa najbolji je bio Devin Booker sa 31 košem. Mikal Bridges je ubacio 18 koševa, a Chris Paul 12 uz devet asistencija. Šarić je odigrao 22:40 minuta za Phoenix i uz solidan šut z igre (3/4, trice 1/1) utakmicu završio s osam koševa te po jednim skokom, asistencijom i ukradenom loptom.

Utakmica je bila izjednačena samo u prvoj polovici prve četvrtine koju je Phoenix ipak na kraju dobio s visokih 39-23. Suns, čija je najveća prednost iznosila 26 koševa i to pred kraj treće četvrtine (96-70), nisu ni u jednom trenutku izgubili kontrlu nad igrom.

Jazz je imao najbolji omjer pobjeda i poraza u NBA od 2. veljače, a do kraja sezone ih čeka još devet utakmica. Prva je kod kuće protiv Toronta u subotu kojom započinju niz od pet domaćih utakmica.

Sunsi zahvaljujući ovoj pobjedi sada imaju 48 pobjeda i 18 poraza, a kako im je to i treća pobjeda protiv Jazza u isto toliko utakmica ove sezone, znači da imaju bolju poziciju u doigravanju. U nedjelju Phoenix kreće na niz gostovanja od tri utakmice najprije u Oklahomi, a onda do kraja sezone igraju sedam od devet zadnjih utakmica u gostima.

Boston nakon produžetka dobio San Antonio

Najzanimljiviju utakmicu sinoć odigrali su Boston Celticsi i San Antonio Spursi, a slavili su sa 143-140 nakon produžetaka domaći Celticsi.

Jayson Tatum je zabio navjerojatnih 60 koševa, od čega četiri slobodna bacanja u zadnjih 12 sekundi, za pobjedu Celticsa koji su uspjeli nadoknaditi zaostatak od čak 32 koša iz druge četvrtine.

Najveći zaostatak Celticsi su imali u 18 minuti utakmice, ali su se vratili do sredine zadnje četvrtine. Boston prvi put na utakmici dolazi u vodstvo (127-126) 38 sekundi prije kraja regularnog dijela nakon Tatumove trice. Tatum, koji je izjednačio rekord Larryja Birda po broju koševa na jednoj utakmici u povijesti Celticsa (12. ožujak 1985.) tada pogađa slobodno bacanje i povećava prednost Bostona na dva koša.

DeMar DeRozan je izjednačio za Spurse s dva slobodna bacanja 10.8 sekundi prije kraja regularnog dijela, a Tatum je promašio šut za pobjedu na zvuk sirene za kraj regularnog dijela.

U produžecima su se momčadi izmjenjivale u vodstvu, ali je Jaylen Brown pogodio tricu za Boston 16.7 sekundi prije kraja, a Marcus Smart ukrao loptu San Antoniu i pripremio teren za Tatumova slobodna bacanja i pobjedu Celticsa.

Brown je dodao 17 koševa za Celtics (34-30), a Aaron Nesmith 16.

DeRozan je bio najbolji pojedinac Spursa (31-31), utakmicu je završio sa 30 koševa i 14 asistencija. Dejounte Murray i Walker su dodali svaki po 24 ubačaja. Luka Šamanić nije igrao za San Antonio.

Vratio se James, Lakersi izgubili

LA Lakersi su sinoć doživjeli poraz iako se na teren vratio LeBron James koji je zbog ozljede pauzirao čak 20 utakmica. Bolji od Lakersa su sa 110-106 bili gostujući Sacramento Kings.

Lakers su vodili sa deset razlike na kraju treće četvrtine, ali su ih Kingsi nadigrali 32-18 u zadnjoj četvrtini.

Kingsima je ovo prva pobjeda protiv Lakersa u Staples Centru od 2018., a još je impresivnija kad se uzme u obzir da su igrali bez dva vodeća igrača De'Aarona Foxa i Harrisona Barnesa.

Haliburton je bio najučinkovitiji kod Kingsa sa 23 koša i deset asistencija, a Richaun Jones je ubacio 22 koša uz devet skokova.

Kod Lakersa, kojima je ovo peti poraz u zadnjih šest utakmica, najbolji je bio Anthony Davis sa 22 poena i 11 skokova. James je u porazu svoje momčadi sudjelovao sa 16 koševa, osam skokova i sedam asistencija.

Trijumf Bucksa u Chicagu

Milwaukee Bucksi su na gostovanju sa 108-98 pobijedili Chicago Bullse, a do pobjede su ih vodili Brook Lopez i Khris Middleton koji su svaki ubacili po 22 koša.

Coby White je bio najbolji u redovima Chicaga sa 21 košem, dok je Nikola Vučević dodao 17 uz 15 skokova.

Chicago (26-37) je trenutačno na 11. mjestu na Istočnoj konferenciji s tri utakmice zaostatka za desetoplasiranim Washington Wizardsima. Bucksi (39-24) su treći na Istoku.

U preostalim utakmicama Memphis Grizzlesi su na svom parketu sa 92-75 nadigrali Orlando Magic, Damian Lillard je sa 32 koša predvodio Portland Trail Blazerse u pobjedi 128-109 nad Brooklyn Netsima, a Russell Westbrook sa 31. triple-doubleom ove sezone (15 koševa, 12 skokova i 11 asistencija) Washington Wizardse u uvjerljivom slavlju 122-93 nad Cleveland Cavaliersima. Philadelphia 76ersi su sa 126-104 bili bolji od Atlanta Hawksa.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider