Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nova dobra partija Žižića

Zubac najbolji igrač Lakersa u porazu od Warriorsa, nenormalni rekord Klaya Thompsona

Ivica Zubac sinoć je bio najučinkovitiji igrač Los Angeles Lakersa u porazu od Golden State Warriorsa s 18 poena, dok je Ante Žižić odigrao solidno u porazu svojih Cleveland Cavaliersa upisavši 13 koševa.

Ivica Zubac protiv Lakersa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Golden State Warriorsi u gostima su svladali Los Angeles Lakerse sa 130:111, a Ivica Zubac bio je najbolji strijelac poražene momčadi s 18 koševa uz sjajan šut iz igre 7/8. Tome je dodao četiri skoka i jedan blok.

No večer i pobjedu Warriorsa obilježio je sjajni Klay Thompson, koji je utakmicu završio s 44 poena, od čega je zabio 23 u trećoj četvrtini. Thompson je pritom izjednačio rekord zabivši prvih deset trica iz isto toliko pokušaja. Thompson je najprije pogodio tri trice u prvom poluvremenu, da bi onda sljedećih sedam zabio u trećoj četvrtini. Tako se izjednačio s rekordom koji je od 2011. držao igrač Denver Nuggetsa Ty Lawson.

Cleveland Cavaliersi poraženi su kod kuće, bolji od njih sa 104:88 bili su Chicago Bullsi.

Zach LaVine predvodio je pet igrača Chicaga s dvoznamenkastim učinkom zabivši 25 poena. Kod Clevelanda je najbolji bio s 18 poena Collin Sexton, a Ante Žižić odigrao je 29 minuta i u tom je vremenu upisao 13 koševa (šut iz igre 4/7), devet skokova, dvije asistencije, jednu ukradenu loptu i jedan blok.

Sinoć je od hrvatskih košarkaša na NBA teren istrčao i Mario Hezonja, koji je upisao skroman učinak u porazu svojih New York Knicksa, koje su sa 127:109 u Madison Square Gardenu svladali Oklahoma City Thunder.

Paul George predvodio je pobjedničku momčad s 31 poenom iako je na klupi proveo cijelu zadnju četvrtinu. Russell Westbrook gotovo je stigao do još jednog ''triple-doublea'' sa 17 koševa, 10 skokova i devet asistencija.

Mario Hezonja u 11 minuta na terenu ubacio je pet koševa (šut iz igre 2/5) uz dva skoka.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider