Košarka
SPORTOVI
Košarka
LEGENDA

LeBron James postao drugi najbolji strijelac u povijesti NBA lige

James je preskočio Karla Malonea stigavši do drugog mjesta na listi najboljih NBA strijelaca sa 36,930 koševa. Prvi je Kareem Abdul-Jabbar sa 38,387 koševa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sinoć četiri odigrane utakmice u NBA slavili su domaćini - Washington Wizards su kod kuće pobijedili LA Lakerse, Minnesota Timberwolves Milwaukee Buckse, Cleveland Cavaliers Indiana Pacerse a Charlotte Hornets su bili bolji od Dallas Mavericksa.

Washington Wizards su sa 127:119 pobijedili LA Lakerse, prekinuvši tako niz od šest poraza. Do pobjede ih je predvodio Kristaps Porzingis sa 27 koševa, od čega je 16 zabio u zadnjoj četvrtini.

Ovaj poraz Lakersa zasjenio je veličanstvenu večer LeBrona Jamesa koji je s učinkom od 38 poena zasjeo na na drugo mjesto na listi najboljih strijelaca u povijesti NBA.

gol expired VIDEO Ugušio protivnika na UFC-u pa poručio: "Zuckerbergu, gadiš mi se, razbiti ću ti glavu" divider

Washington je zaostajao 16 koševa prije nego je prvi put došao u vodstvo 107-106 nakon trice Porzingisa sedam i pol minuta prije kraja zadnje četvrtine.

Kentavious Caldwell-Pope je dodao 18 koševa i 10 skokova protiv svog bivšeg kluba, a Daniel Gafford je ubacio 17 za Washington.

James je preskočio Karla Malonea stigavši do drugog mjesta na listi najboljih NBA strijelaca sa 36,930 koševa. Prvi je Kareem Abdul-Jabbar sa 38,387 koševa.

Minnesota Timberwolves su sa 138-119 nadigrali Milwaukee Buckse, a Karl-Anthony Towns je upisao svoj sedmi double-double u zadnjih osam utakmica.

Towns je za četvrtu pobjedu u nizu Minnesote ubacio 25 koševa i 11 skokova. Anthony Edwards je također utakmicu završio sa 25 koševa, dok je D'Angelo Russell ubacio 16.

gol expired VIDEO Neviđena ludnica na meču Badr Harija: Pola dvorane se potuklo, nastao stampedo divider

Milwaukee, koiji je bio bez ozlijeđenog Giannisa Antetokounmpoa, predvodio je Khris Middleton sa 15 pogodaka i sedam skokova. Brook Lopez i Pat Connaughton su također dodali po 15 koševa svaki.

Cleveland Cavaliers su sa 113-109 svladali gostujuće Detroit Pistonse, a najzaslužniji za pobjedu bio je Darius Garland sa 24 koša i 12 asistencija. Pistonsima nije pomoglo ni 40 koševa Jeramija Granta.

Charlotte Hornets su sa 129-108 bili bolji od Dallas Mavericksa, a Miles Bridges je u pobjedi svoje momčadi sudjelovao sa 23 koša, dok je P.J. Washington dodao 22.

Terry Rozier je ubacio 18 koševa za Hornetse, a u redovima Mavericksa najbolji je bio Slovenac Luka Dončić sa 37 koševa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider