Košarka
SPORTOVI
Košarka
ZA POVIJEST

Otac i sin James zaigrali prvi put u istoj momčadi, ovo se nije dogodilo nikad u povijesti

LeBron James ispunio je svoj san.

LeBron James i njegov sin Bronny (Foto: Afp)

Američka košarkaška zvijezda LeBron James i njegov sin Bronny ispisali su NBA povijest u nedjelju kada su igrali zajedno u predsezonskoj utakmici između Los Angeles Lakersa protiv Phoenix Sunsa u Palm Desertu u Kaliforniji.

Oni su prvi dvojac otac-sin koji će igrati u isto vrijeme u istoj momčadi u povijesti NBA lige. Bronny James ušao je u igru u drugoj četvrtini dok je njegov otac, koji se priprema za svoju 22. sezonu, bio na terenu, te je zaradio ovacije publike u Acrisure Areni.

Bronny James, koji je u nedjelju napunio 20 godina, imao je dvije izgubljene lopte tijekom svoje prve dvije minute igrajući uz oca. Nakon što je dodao loptu svom sinu, LeBron James postavio je paravan za Bronnyja, ali je mlađi James promašio pokušaj za tri poena kasnije u drugoj četvrtini.

Bronny nije uspio zabiti nijedan koš

LeBron James utakmicu je završio s 19 koševa, pet skokova i četiri asistencije u 16 minuta, dok je Bronny James ostao bez poena u 13 minuta, a završio je s dva skoka i četiri izgubljene lopte u porazu Lakersa 114:118.

U svom profesionalnom debiju u petak Bronny James igrao je i imao tri blokade u 16 minuta protiv Minnesota Timberwolvesa, dok je LeBron, koji će u prosincu napuniti 40 godina, odsjedio cijelu utakmicu.

Bronnyja Jamesa u drugoj rundi ovogodišnjeg drafta izabrali su Lakersi.

Vito Ćoza VIDEO Hrvatsko čudo od djeteta: Ima samo 12 godina i uskoro ga čeka Svjetsko prvenstvo divider

Luka Sučić VIDEO Čudesan prvijenac hrvatskog reprezentativca za novi klub: Fenomenalno je pogodio, ovo se ne brani! divider

Joško Jeličić Joško Jeličić: "Zebeca molim da prestane suditi, Slaven Belupo je pobijedio Rijeku i osvojio jedan bod" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Mislite li da je Durdov već spreman za A reprezentaciju? 🤔

📸: Vojko Basic/CROPIX
Petković je protiv Monaca odigrao ratničku utakmicu. 💪🔵

📸: Damir Krajac/CROPIX
Najveća faca hrvatskog nogometa danas slavi. Neka mu je rođendan sretan kao dan legendarnog Goranovog dočeka nakon osvajanja Wimbledona... ✅️🇭🇷🥳
Izbornik otvoreno o kontroverznoj temi... ⚽

📸: Vlado Kos/CROPIX