Košarka
SPORTOVI
Košarka
Brunson briljirao

NBA: New York Knicksi izjednačili protiv Miamija

Jalen Brunson odveo je Knicke do pobjede protiv Miami Heata.

Hart i Randle protiv Miamija (Foto: Afp)

New York Knicksi pobijedili su u drugoj utakmici NBA polufinala Istoka u svojoj dvorani Miami Heat sa 111:105, pa je rezultat u seriji na četiri pobjede izjednačen na 1:1.

Jalen Brunson zabio je 30 koševa za New York Knickse, koji su u vrlo izjednačenoj utakmici tek u završnici slomili momčad Miami Heata, koja je igrala bez svoje najveće zvijezde Jimmyja Butlera.

Brunson je bio junak dvoboja, gađao je 10-19 iz igre, a 6-10 za tricu, iako je bio upitan za ovu utakmicu s bolnim desnim gležnjem.

Julius Randle vratio se nakon istegnuća lijevog gležnja s 25 poena, 12 skokova i osam asistencija, a RJ Barrett zabio je 24 poena, a Josh Hart završio je s 14 poena, 11 skokova i devet asistencija za Knickse.

Joel Embiid i Nikola Jokić Jokić teško poražen u borbi za MVP nagradu: Embiid je pomeo konkurenciju divider

Caleb Martin zabio je 22 poena umjesto Butlera za Heat, koji je domaćin treće utakmice u subotu. Gabe Vincent dodao je 21 poen, Max Strus završio je sa 17 poena, a Bam Adebayo 15 poena, osam skokova i šest asistencija.

Miami je izgradio vodstvo 93:87 prije nego što je New York postigao 14 od sljedećih 17 koševa za pet poena prednosti s dvije i pol minute preostalih u četvrtoj četvrtini. Brunson je tada pogodio dvije trice, Hart jednu, a New York je i s četiri pogođena slobodna bacanja povećao svoje vodstvo na nedostižnih 108:100 trideset sekundi do kraja. Pobjedu je zapečatio Hart zakucavši tri od četiri slobodna bacanja.

Mario Hezonja Hezonji zviždala Arena, ali on nije promijenio ploču: "Kapa dolje Grobarima i Željku, i ja bih se derao protiv Reala" divider

Momčad s Floride se nada da će u subotu imati Butlera, vodećeg strijelca u doigravanju koji je uganuo desni gležanj u njihovoj pobjedi od 108:101 u prvoj utakmici.

Knicksi pokušavaju ući u finale Istočne konferencije prvi put od 2000. godine, kada su tamo stigli nakon što su pobijedili Miami u sedam utakmica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider