Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Košarka
40 koševa Giannisa

Kraj sezone za Dream Team iz Brooklyna: Milwaukee u produžetku dobio majstoricu i prošao dalje

Grk Giannis Antetokounmpo, koji je zabio 40 koševa, odveo je Buckse do finala Istoka u kojem su bili prije dvije godine, kada su izgubili protiv tadašnjeg prvaka Toronta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Milwaukee Bucksi prvi su finalisti Istočne konferencije NBA lige nakon što su u sedmoj utakmici polufinala u gostima svladali Brooklyn Netse s 115-111 u produžetku.

Bucksi su slavili s 4-3 u pobjedama, te u finalu čekaju Atlantu ili Philadelphiju, koji večeras igraju sedmu utakmicu polufinala. .

Grk Giannis Antetokounmpo, koji je zabio 40 koševa, odveo je Buckse do finala Istoka u kojem su bili prije dvije godine, kada su izgubili protiv tadašnjeg prvaka Toronta. Bucksi su seriju protiv Netsa započeli s 0-2, ali su momčad iz Brooklyna prolaza koštale brojne ozljede.

Četiri minute prije kraja Netsi su vodili s 101-96, Bucksi preokrenuli i bili na pragu pobjede u regularnom dijelu. No, utakmicu je u produžetke odveo fenomenalan šut s osam metara preko ruke protivničkog igrača Kevina Duranta samo 1.6 sekundi prije kraja za 109-109. Isprva s činilo da je Durant postigao tricu za pobjedu, ali su suci ustanovili da je ipak nagazio liniju.

U produžetku su obje momčadi promašivale, košem Brucea Browna Netsi su odmah na početku poveli, ali potom dokraja dodatnog vremena nisu nijednom pogodili, s ukupno 11 promašenih napada.

Uz fenomenalnog Grka, Bucksi su imali Khrisa Middletona (23, 10 skokova), Brooka Lopeza (19) i Jrue Holidaya (13), te su pogodili 15 trica.

Netse, koji su složili zvjezdanu momčad, ali neće vidjeti finale, predvodio je sjajni Kevin Durant s 48 koševa i šutem 17-36. James Harden je igrao ozlijeđen, ali je postigao 22 koša, uz šut 5-17, Blake Griffin je dodao 17 koševa i 11 skokova, no Netsima je itekako nedostajao ozlijeđeni šuter Kyrie Irving.

Utakmicu je dvorani Barclays Center u New Yorku gledalo 16.200 gledatelja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider