Košarka
SPORTOVI
Košarka
thunder ne staje

"Grčka nakaza" i Bucksi uništili NBA prvake, Phoenix prokockao "nemoguće"

Milwaukee Bucksi prekinuli su niz od osam uzastopnih pobjeda NBA prvaka Golden State Warriorsa.

Giannis zakucava protiv Warriorsa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Aktualni prvaci NBA lige Golden State Warriorsi upisali su domaći poraz od Milwaukee Bucksa 134:111, prekinuvši niz od osam uzastopnih pobjeda. Više od poraza navijače Warriorsa brine ozljeda aduktora najboljeg igrača Stephena Curryja.

Curry se ozlijedio sredinom treće četvrtine, ostao je na parketu još nekoliko minuta, a potom se uputio u svlačionicu. Koliko je ozljeda teška doznat će se u petak kada će branič Warriorsa obaviti magnetsku rezonancu.

"Greek freak" uništio Warriorse

"Činio mi se OK, nadam se kako se ne radi o težoj ozljedi," kazao je njegov suigrač Kevin Durant.

Curry je prošle sezone zbog brojnih ozljeda odigrao samo 51 utakmicu, a ove sezone je imao prosjek od 29.5 koševa, 6.1 asistenciju i 5 skokova po utakmici.

Aktualni prvak je već na poluvremenu imao 13 koševa zaostatka, a u trećoj četvrtini je potonuo na -26. Nakon toga povratak je bio nemoguć.

"Večeras nismo bili pravi, dečkima su misli bile negdje drugdje," kazao je trener Steve Kerr nakon prekida serije od osam uzastopnih pobjeda.

Milwaukee, koji je trenutačno na drugom mjestu Istoka s devet pobjeda i dva poraza, predvodili su Eric Bledsoe sa 26 koševa i šest asistencija, Giannis Antetokounmpo sa 24 koša i devet skokova, te Malcolm Brogdon sa 20 koševa. Kod domaćina najefikasniji su bili Klay Thompson sa 24 koša, Kevin Durant sa 17 koševa i 9 asistencija, te Quinn Cook sa 15 koševa.

Thunder na nizu od sedam pobjeda

Oklahoma je upisala i sedmu pobjedu u nizu porazivši Houston Rockets sa 98:80. Zanimljivo, Thunder je ušao u sezonu sa četiri poraza, a potom su nanizali sedam pobjeda. Drugu uzastopce ostvarili su bez najboljeg igrača Russella Westbrooka koji ima problema s lijevim gležnjem.

Oklahoma je slomila Houston sjajnom obranom, pa su Rocketsi imali svega 38 posto šuta. Paul George je sa 20 koševa bio najefikasniji igrač u pobjedničkim redovima. George je dodao i 11 skokova, te po šest asistencija i ukradenih lopti.

"Znali smo da će ključ pobjede biti dobra obrana. I odigrali smo odlično," poručio je George.

Steven Adams je dodao 19 koševa i 10 skokova, dok su Dennis Schroder i Terrance Ferguson dodali po 14 koševa. U suparničkim redovima najefikasniji su bili James Harden sa 19 koševa, te Clint Capela sa 17 koševa i sedam skokova.

Phoenix prokockao +6 samo 40 sekundi prije kraja

U najneizvjesnijoj utakmici večeri Boston je na gostovanju nakon produžetka pobijedio Phoenix 116:109. Bila je to utakmica koju su Sunsi trebali glatko dobiti, ali su na koncu upisali poraz. Domaćin je nakon prve četvrtine imao 19 koševa razlike (32:13), na poluvremenu +20 (55:35), +17 u trećoj četvrtini (75:58), a 90 sekundi prije kraja utakmice osam razlike prednosti (97:89).

Phoenix je imao i +3 (100-97) šest sekundi prije kraja utakmice, ali je Marcus Morris 0.3 sekunde prije kraja izjednačio tricom. U produžetku su gosti u potpunosti okrenuli rezultat ostvarivši sedmu pobjedu sezone.

Boston je do pobjede predvodio Kyrie Irving sa 39 koševa, sedam skokova i šest asistencija, dok su Morris i Jaylen Brown dodali po 17 koševa. Kod domaćina najefikasniji su bili Devin Booker sa 38 koševa i TJ Warren sa 29 koševa i sedam skokova.

"Izgubili smo dobivenu utakmicu, ne vjerujem kako smo se raspali," kazao je Booker.

Rezultati susreta NBA lige:

Oklahoma City - Houston 98-80

Phoenix - Boston 109-116 (produžetak)

Portland - LA Clippers 116-105

Golden State - Milwaukee 111-134
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider