Košarka
SPORTOVI
Košarka
Davis će igrati

Na popisu je ozlijeđenih: Miami i u šestoj utakmici finala bez Gorana Dragića?

I dok će Lakersi moći računati na svoju veliku zvijezdu, sastav s Floride i dalje je bez slovenskog razigravača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovenski košarkaš Goran Dragić najvjerojatnije će propustiti i šestu utakmicu finala NBA doigravanja zbog ozljede stopala koju je zadobio u prvom dvoboju završne serije protiv Los Angeles Lakersa, dok je prilično izvjesno da će Anthony Davis biti u sastavu momčadi koja vodi sa 3-2 i još je jedna pobjeda dijeli od 17. naslova u povijesti.

"Bit ću dobro za nedjelju", poručio je Davis koji se nalazi na popisu ozlijeđenih igrača Lakersa uz napomenu da će najvjerojatnije biti spreman za nastup.

Davis je u završnim sekundama pete utakmice ozlijedio desnu petu, ali je i nakon toga nastavio igrati. Miami je slavio u tom dvoboju sa 111-108 i spriječio Lakerse da već u petak osvoje trofej, a trener momčadi iz Los Angelesa Frank Vogel je izjavio da je Davis "često imao manjih problema s kretanjem".

Davis je uz LeBrona Jamesa ključan igrač Lakersa kako u napadu, tako i u obrani, s prosjekom od 26,2 koša i 9,8 skokova te postotkom realizacije iz igre od visokih 60,5.

Jednako značajan je i Goran Dragić za momčad Heata. Iskusni slovenski razigravač je u utakmicama doigravanja bio na prosjeku od 20,9 koševa i uz Jimmyja Butlera je bio ključna figura Heata na putu do finala. Nažalost, ozljeda stopala ga je spriječila da pomogne svojoj momčadi u okršajima s Lakersima za naslov prvaka.

Dragić se na popisu ozlijeđenih igrača Miamija nalazi uz napomenu da je njegov nastup upitan.

Šesta utakmica NBA finala koje se oddržava u kompleksu ESPN Wide World of Sports u Orlandu na rasporedu je u noći s nedjelje na ponedjeljak, u 1:30 po srednjoeuropskom vremenu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider