Košarka
SPORTOVI
Košarka
Štrajk se nastavlja

NBA lockout: Pregovori se nastavljaju u subotu

Novi sastanak između Igračkog i Udruženja vlasnika klubova u NBA ligi koji bi, nadaju se zaljubljenici najjače košarkaške lige svijeta, trebao prekinuti "lockout" u istoj, održat će se u subotu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednji u nizu neuspješnih sastanaka dviju strana održan je prije tjedan dana. U međuvremenu je izvršnog direktora udruge NBA igrača Billyja Huntera nazvao posrednik u pregovorima George Cohen oko mogućeg nastavka istih. Potom je Hunter nazvao povjerenika lige Davida Sterna i novi sastanak je dogovoren.

Uoči novog sastanka najspornija točka pregovora ostaje raspodjela prihoda. Vlasnici i dalje inzistiraju na raspodjeli prihoda 50-50, dok se Igračko udruženje ne spušta ispod 52.5% u njihovu korist. Koliko je realno očekivati da dogovor bude postignut u subotu komentirao je Hunter:

"Nije mudro ni razborito pustiti da između sastanaka budu veliki razmaci i da prođe puno vremena jer tada postajemo samo još čvršći i 'zakopaniji' u svojim stavovima. Ako se svi nalazimo zajedno oko stola nešto se barem može dogoditi. Ne mogu predvidjeti i hoće li."

Podsjetimo, stari kolektivni ugovor istekao je 30. lipnja, a 1. srpnja stupio je na snagu 'lockout'. Zasad je izgubljen prvi mjesec sezone koja je trebala započeti 1. studenog.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider