Košarka
SPORTOVI
Košarka
evo popisa

NBA liga objavila prvih 25 od 75 najboljih košarkaša svih vremena: Tu je i legenda hrvatskog porijekla

George Mikan se očekivano našao među 75 najboljih NBA košarkaša svih vremena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

NBA liga će tijekom cijele sezone 2021/22. obilježavati 75. godišnjicu postojanja, a dio tog slavlja uključuje i otkrivanje popisa 75 najvećih igrača u povijesti najjače košarkaške lige na svijetu.

Najboljih 75 igrača u povijesti NBA lige odabrali su sadašnji i bivši igrači, treneri, generalni menadžeri, novinari...

Prvih 25 članova otkriveno je u utorak navečer, idućih 25 članova bit će objavljeno u srijedu, a posljednjih 25 igrača bit će poznato u četvrtak. I dok nije sigurno hoće li na popisu biti i koji Hrvat, očekivano se na listi najboljih našao legendarni američki košarkaš hrvatskog porijekla, George Mikan čiji je otac Hrvat iz okolice Ozlja.

Mikan je jedan od najutjecajnijih američkih košarkaša u povijesti, a igrao je 40-ih i 50-ih godina za Chicago American Gears i Minneapolis Lakerse. Zovu ga pionirom moderne košarke koje je proslavio poziciju centra.

Na popisu prvih 25 igrača su Kareem Abdul-Jabbar, Giannis Antetokounmpo, Nate Archibald, Charles Barkley, Bob Cousy, Dave Cowens, Kevin Durant, Julius Erving, George Gervin, Hal Greer, James Harden, Elvin Hayes, Jerry Lucas, Mojsije Malone, Kevin McHale, George Mikan, Steve Nash, Dirk Nowitzki, Hakeem Olajuwon, Bob Pettit, Willis Reed, Oscar Robertson, David Robinson, Bill Russell i John Stockton.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider