Košarka
SPORTOVI
Košarka
79 koševa

Monstruozni tandem odveo Lakerse u polufinale Zapada, na Istoku prošao Milwaukee

Lakersi će u polufinalu igrati s protiv boljeg iz dvoboja Houston - Oklahoma, u kojem Rocketsi vode s 3-2 u seriji nakon sinoćnje pobjede 114-80.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Los Angeles Lakersa i Milwaukee Bucksa plasirali su se u polufinale doigravanja u NBA ligi, koje je nastavljeno sinoć poslije kratke stanke zbog bojkota igrača zbog rasne nejednakosti.

Bucksi su pobijedili u petom dvoboju Orlando s 118-104 i s omjerom 4-1 plasirali se u polufinale Istočne konferencije gdje će igrati s Miami Heatom. Giannis Antetokounmpo (28, 17 skokova) i Khris Middleton(21, 10 skokova) predvodili su Milwaukee, koji se i drugu godinu zaredom plasirao u polufinale play-offa nakon što su osam puta zaredom gubili u prvom kolu. Bucksi su vodili od početka, najviše s 21 košem prednosti, a Orlando nije imao snage za bolji otpor. Nikola Vučević je s 22 koša i 15 skokova bio prvo ime kod Magica.

Lakersi su pobijedili Portland s 131-122 i s omjerom 4-1 izborili polufinale Zapadne konferencije. Lakersima je prolaz osigurao dvojac Lebron James- Anthony Davis, James je dvoboj završio s triple-double učinkom od 36 poena i po 10 skokova i asistencija, dok je Davis zabio 43 koša. Kod Blazersa je najbolji bio CJ McCollum s 36 koševa, dok je Mario Hezonja imao četiri koša, dva skoka i asist za 11 minuta igre.

Lakersi čekaju Houston ili Oklahomu

Lakersi će u polufinalu igrati s protiv boljeg iz dvoboja Houston - Oklahoma, u kojem Rocketsi vode s 3-2 u seriji nakon sinoćnje pobjede 114-80. Prvo ime dvoboja bio je James Harden s 31 košem, sa šutem 11-15, te 4-8 za tricu, a sve zbog loše obrane braniča Thundera Luguentza Dorta, Robert Covington je s 22 koša i šest trica bio odličan kod Houstona, kod kojih je igrao i All-Star igrač Russell Westbrook, okončavši susret sa po 7 koševa i asista, te 6 skokova. Oklahoma je odigrala vrlo lošu utakmicu, a bolji od ostalih bio je Nijemac Dennis Schröder s 19 koševa.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider