Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ipak dogovor

NBA: Kingsi ostaju u Sacramentu

Sacramento će, čini se, zadržati svoju NBA momčad u gradu. Američki mediji navode kako su klub, grad i NBA liga postigli dogovor koji bi košarkaše Kingsa trebao zadržati u glavnom kalifornijskom gradu još dugo vremena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gradonačelnik Sacramenta Kevin Johnson, komesar NBA lige David Stern i predstavnik obitelji Maloof, vlasnika Kingsa, pregovarali su tijekom All-Star vikenda u Orlandu i čini se da su pregovori bili više nego uspješni.

Postignut je dogovor da se uloži oko 387 milijuna dolara na izgradnju nove dvorane, a između 200 i 250 milijuna dolara trebalo bi biti investirano iz gradske blagajne o čemu će se glasovati na Gradskoj skupštini 6. ožujka. Oko 75 milijuna dolara dati će obitelj Maloof, dok bi tvrtka AEG, rukovoditelj dvorane, trebala uložiti oko 60 milijuna.

Kingsi su se prije godinu dana skoro preselili u Anaheim, prije nego li su Johnson i gradski oci uvjerili NBA ligu da Sacramentu da posljednju priliku za financiranje nove dvorane.
Sacramento Kingsi osnovani su 1945. godine pod imenom Rochester Royalsi. Pod aktualnim imenom nastupaju od 1985. godine.
 

Nastavi čitati

Nastavi čitati