Košarka
SPORTOVI
Košarka
trener walton nezadovoljan

Potez Lakersa koji bi mogao značiti kraj Ivice Zupca u Los Angelesu

Ivica Zubac mogao bi u potpunosti ispasti iz rotacije Lakersa, nakon što je klub iz Los Angelesa doveo iskusnog centra Tysona Chandlera.

Ivica Zubac (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Los Angeles Lakersi odustali su od hrvatskog reprezentativca Ivice Zupca, ako je suditi prema dovođenju i prvoj utakmici iskusnog centra Tysona Chandlera. Trener Jezerčana Luke Walton dobio je vjerojatno posljednji komadić slagalice za ovu sezonu, komadić koji bi mu trebao značiti rješavanje dijela najvećeg problema - obrane.

Chandler je prije svega nekoliko dana raskinuo ugovor s Phoenix Sunsima kako bi mogao potpisati za Los Angeles Lakerse. Samo 24 sata nakon što je stigao u Los Angeles Chandler je debitirao za Lakerse u pobjedi nad Minnesotom Timberwolves 114:110.

Tridesetšestogodišnji centar zaigrao je 22 minute, upisao je dva poena i devet skokova, od kojih su neki bili ključni za pobjedu Lakersa. Osim skokova Chandler je odlično zatvarao reket Lakersa, koji je ove sezone najslabija karika.

Ivica Zubac nije dobio ni minute u noćašnjem susretu, nakon što je zaigrao 20 i 11 minuta protiv Portlanda i Toronta. Američki mediji prenose da se prema ukusu trenera Waltona Zubac nije dovoljno razvio da bi bio adekvatna zamjena ja JaValea McGeeja, pa je stoga posegnuo za veteranskim riješenjem koji bi mu trebao riješiti veliki problem u obrani.

Chandler je 2012. godine dobio laskavu titulu najboljeg obrambenog igrača sezone u NBA ligi, a samo godinu ranije je osvojio naslov prvaka s Dallas Mavericksima.

Lakersi su u prvih 10 utakmica sezone na prosječnom učinku od 119 zabijenih poena, ali i 120 primljenih. Već u prvoj utakmici s Chandlerom u postavi LA je za 10 poena smanjio učinak suparničkih momčadi.

Zubac je ove sezone na prosjeku od 9.5 minuta po susretu, 3.5 poena, 4.3 skokova, te 0.5 asistencija.

Čini se da Zupcu prijeti novo slanje u razvojnu ligu i još jedna sezona za zaborav u NBA ligi, pogotovo ako ostane u Lakersima koji su sada "puni" pod obručem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider