Košarka
SPORTOVI
Košarka
žižić savršen s linije

Odlična večer Hrvata u NBA-u: Briljirali Bogdanović, Hezonja i Šarić

Hrvati su odigrali zapažene uloge u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Mario Hezonja (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mario Hezonja bio je najučinkovitiji igrač svojih New York Knicksa u porazu od Golden State Warriorsa sinoć, Bojan Bogdanović s 23 koša bio je drugi strijelac u pobjedi Indiana Pacersa, a Dario Šarić upisao je solidan učinak s 15 poena u pobjedi svojih Minnesota Timberwolvesa.

New York Knicks u gostima su poraženi od Golden State Warriorsa s 95:122. Mario Hezonja odigrao je odličnu utakmicu, bio je najbolji igrač Knicksa s 19 koševa (šut iz igre 7/12, trice 1/3), šest skokova i tri ukradene lopte.

Najbolji strijelac utakmice bio je Klay Thompson, koji je zabio 43 koša, od čega sedam trica. Kevin Durant dodao je 24 poena, a Stephen Curry 14, uz isto toliko asistencija.

Minnesota Timberwolvesi u gostima su sa 119:117 pobijedili Oklahoma City Thunder, a pobjedu im je osigurao Andrew Wiggins s 40 koševa. Dario Šarić odigrao je 26 minuta i u tom je vremenu upisao 15 koševa (šut iz igre 5/12, trice 2/6) i sedam skokova, dvije asistencije te jednu ukradenu loptu.

To je bila prva utakmica Minnesote pod palicom novog trenera Ryana Saundersa, koji je zamijenio Toma Thibodeaua.

Igrači Minnesote izgubili su loptu 15,5 sekundi prije kraja, što je pružilo priliku Thunderu za izjednačenje ili pobjedu, no Russell Westbrook promašio je tricu. Westbrook je utakmicu završio s 25 poena, a najbolji u redovima Oklahome bio je Paul George s 27 ubačaja.

U okršaju Indiana Pacersa i domaćih Cleveland Cavaliersa slavili su Pacersi sa 123:115, a do pobjede ih je predvodio Thaddeus Young s 26 ubačaja. Bojan Bogdanović također je bio jako dobar, on je utakmicu završio sa 23 poena (šut iz igre 9/16, trice 2/6), pridodavši tome četiri skoka, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu.

Kod Clevelanda, kojem je ovo deseti uzastopni poraz, najbolji je bio Jordan Clarkson s 26 poena. Ante Žižić odigrao je 13 minuta za Cavalierse, upisavši pritom šest koševa (šut iz igre 0/1, slobodna bacanja 6/6) i isto toliko skokova.

Phoenix Sunsi sa 115:111 bili su bolji od Sacramento Kingsa, a Kelly Oubre Jr. za pobjedu nad gostujućom momčadu ubacio je 26 koševa. On je doveo Phoenix u vodstvo sa dva slobodna bacanja 43,5 sekundi prije kraja, a onda je dodao zakucavanje za pobjedu 32 sekunde kasnije.

Phoenix je na poluvremenu zaostajao 19 koševa, no u trećoj četvrtini nadigrao je Kingse s 33:14. Dragan Bender nije ulazio u igru za Sunse.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider