Košarka
SPORTOVI
Košarka
curry presudio

U derbiju Zapadne konferencije Warriorsi pokorili Teksas i Rocketse!

U potencijalnom finalu Zapadne konferencije NBA lige Golden State slavio je kod Houston Rocketsa 124:114.

Curry polaže pored Paula i Greena (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Vrlo efikasno bilo je noćas u jedine dvije utakmice NBA lige, a u jednoj od njih vidjeli smo potencijalno finale Zapadne konferencije - Houston protiv Golden Statea.

Dvoboj je bio uskraćen za neigranje dviju velikih zvijezda, Jamesa Hardena i Kevina Duranta, ali su zato njihovi suigrači pružili navijačima pravi spektakl. Prvaci iz Oaklanda slavili su u gostima sa 124:114, a najzaslužnija za tu pobjedu bila je velika trojka Steph Curry, Klay Thompson i Draymond Green.

Curry je upisao 29 poena, devet skokova i pet asistencija, Thompson poen manje, a Green triple-double učinak (17 koševa, 14 skokova i 10 asistencija).

Eric Gordon i Chris Paul očekivano su predvodili Rocketse u ovoj utakmici, a priključio se i novopridošli Gerald Green. Gordon je upisao 30 poena, Paul 28 uz sedam skokova i devet asistencija, a Green 29 poena.

Golden State je prelomio utakmicu u prvoj polovici posljednje četvrtine, kada su tricama zaredali Curry i Thompson.

Golden State stigao je do 31. pobjede u sezoni (8 poraza), dok je Houston upisao 10. poraz, uz koji ima i 27 pobjeda.

Triple-double učinak i pobjede od 10 poena razlike vidjeli smo i u drugoj utakmici, u kojoj je Oklahoma City Thunder pobijedio LA Clipperse 127:117. Russell Westbrook upisao je 29 koševa, 12 skokova i 11 asistencija, Paul George pridodao je 31 poen, a Carmelo Anthony 22.

Clippersi su se, predvođeni Louom Williamsom (26 poena i 10 asistencija) i Blakeom Griffinom (24 poena, 9 skokova i 7 skokova), držali do zadnje četvrtine, a onda je Thunder sredinom iste otišao na +10 i mirno priveo utakmicu kraju.

Thunder je stigao do 22. pobjede u sezoni, dok su Clippersi upisali 20. poraz i trenutno se nalaze ispod crte play-offa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider