Košarka
SPORTOVI
Košarka
nove ozljede brinu prvake

Warriorsi poravnali protiv Raptorsa nakon lude serije, Iggy pogodio ključnu tricu!

Prvaci Golden State Warriorsi poravnali su rezultat u finalnoj seriji doigravanja NBA lige.

Iggy slavi tricu Warriorsa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Košarkaši Golden Statea pobijedili su kao gosti Toronto sa 109:104 u utakmici odigranoj u Scotiabank Areni i na taj način izjednačili rezultat na 1:1 u finalnoj seriji NBA doigravanja, oduzevši Raptorsima prednost domaćeg terena.

Činilo se da bi Raptorsi mogli povesti 2:0 u seriji do četiri pobjede, no Warriorsi su krajem druge te sve do sredine treće četvrtine napravili seriju 27:2, kojom su odjurili do dvoznamenkaste prednosti, nakon što su gubili 57:45.

Raptorsi su se na samom kraju susreta vratili na samo dva poena zaostatka, a semafor je pokazivao 26 sekundi prije kraja. Warriorsi su kružili s loptom, koja je na koncu završila u rukama Andrea Iguodale, koji je stavio tricu za pobjedu.

Kao i u prvom dvoboju, momčad Stevea Kerra bila je bez svog ponajboljeg igrača Kevina Duranta, koji još uvijek nije počeo trenirati sa suigračima. No Kerr je najavio da je spreman Duranta poslati na teren nakon samo jednog zajedničkog treninga s ostatkom momčadi, što bi se moglo dogoditi već u sljedećoj utakmici, kada će Golden State biti domaćin.

Trenera prvaka trebaju brinuti i ozljede Kevona Looneyja, ali i Klaya Thompsona, koji je izašao u posljednjoj četvrtini zbog bolova u preponama.

Treća utakmica finala bit će odigrana u Oracle Areni u Oaklandu u noći sa srijede na četvrtak, u 3 sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu.

NBA finale - 2. utakmica

Toronto - Golden State 104:109

(rezultat je izjednačen na 1:1 u seriji na četiri pobjede)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider