Košarka
SPORTOVI
Košarka
Senzacionalni Steph

Warriorsi zaustavili LeBrona i uvjerljivo slavili: Sjajni Curry srušio rekord

LeBron je u prvoj polovici utakmice proveo na parketu čak 12 minuta bez koša, što je Golden State iskoristio da se rezultatski odlijepi od gostiju.

LeBron James protiv Stepha Curryja (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ubojiti napad Golden State Warriorsa bio je prejak za Cleveland Cavalierse u drugoj utakmici finalne serije NBA lige, odigranoj u noći s nedjelje na ponedjeljak u Oracle Areni u Oaklandu, nakon koje Golden State vodi s 2-0 i treba još dvije pobjede za obranu naslova prvaka.

Dvostruki MVP lige Stephen Curry srušio je s devet trica rekord NBA finala, postigavši ukupno 33 koša u uvjerljivoj pobjedi Warriorsa nad Cavaliersima 122:103.

Aktualni prvaci vode u seriji od sedam utakmica s 2-0 i približavaju se trećem trofeju u zadnje četiri godine, a dvoboj će se sada preseliti u Cleveland gdje se u srijedu i petak igraju treća i četvrta utakmica.

LeBron 12 minuta bez koša

Nakon što je u prvoj utakmici postigao osobni rekord od 51 koša, LeBron James ovoga je puta vodio Cavalierse s 29 poena, ali je u prvoj polovici utakmice proveo na parketu čak 12 minuta bez koša, što je Golden State iskoristio da se rezultatski odlijepi od gostiju.

Cavaliersi su na poluvremenu zaostajali 13 koševa (59:46), a LeBron James u razdoblju od 10. do 22. minute utakmice ostao je bez ubačaja iz igre, za što je velike zasluge imao Draymond Green.

"Ne samo Draymond. Cijela je momčad igrala s više obrambenog intenziteta nego u prvoj utakmici. Sve u svemu, odigrali smo vrlo uravnoteženu utakmicu, s dovoljno intenziteta u obrani i napadački odlično", izjavio je trener Warriorsa Steve Kerr.

Curry srušio rekord Raya Allena

Prije Curryevih devet trica rekord finala je s osam trica držao igrač Boston Celticsa Ray Allen, koji je u dresu Boston Celticsa ubacio osam trica u drugoj utakmici finalne serije 2010. godine protiv Los Angeles Lakersa.

"Zgodno je što sam uspio to napraviti, s obzirom na to tko je držao rekord. No na kraju je jedino važno doći do pobjede i napraviti sve što je u našoj moći da se to dogodi. Kad imamo takav pristup, onda se i na individualnoj razini dogode ovakve trenuci", izjavio je Stephen Curry.

Bek Golden Statea za tricu je šutirao 9/17, a uz 33 koša, od čega je 16 ubacio u posljednjoj četvrtini, podijelio je i osam asistencija te ugrabio sedam skokova.

"Bio je senzacionalan. Ubacio je devet trica, a činilo se da je pogodio svaki put baš kad je bilo važno. Bio je fantastičan", izjavio je Kerr.

Kevin Durant s 26 koševa, devet skokova i sedam asistencija bio je blizu triple-double učinka, a 20 koševa ubacio je i Klay Thompson, iako je bio upitan za nastup. Svoj veliki doprinos u ovoj pobjedi dali su JaVale McGee s 12 koševa te Shaun Livingston s 10, obojica bez promašaja iz igre.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider