Košarka
SPORTOVI
Košarka
ball u lakersima

Markelle Fultz prvi pick Drafta kojem je prethodila velika zamjena igrača!

Bez većih iznenađenja prošao je NBA Draft u Brooklynu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Noćas je u Brooklynovoj Barclays Areni odrađen NBA Draft, kojem je prethodio jedan odličan trade, odnosno zamjena igrača. Chicago Bullsi odlučili su se riješiti Jimmyja Butlera koji nije otišao u Cleveland Cavalierse, već je dres Bullsa zamijenio onim iz Minnesote. Timberwolvsi su dobili Butlera, a Bullsi su zauzvrat dobili Zacha LaVinea, Krisa Dunna i 7. pick ovogodišnjeg Drafta, s kojim su uzeli Lauria Markkanena.

Prvi pick Drafta očekivano je bio Markelle Fultz, kojeg je uzela Philadelphia 76ers. Podsjetimo, Boston i Philadelphia zamjenili su pickove (1. i 3.), a Celticsi su još dobili i pick LA Lakersa za iduću godinu. Fultz je bek sa sveučilišta Washington, na kojem je u jedinoj sezoni bilježio prosjek od 23.2 poena, 5.7 skokova, 5.8 asistencija i 1.6 ukradenih lopti po utakmici, uz 47.6 posto šuta iz igre.

Drugi pick očekivano je bio Lonzo Ball, kojeg su uzeli Los Angeles Lakersi. Razigravač s UCLA-a, čiji otac LaVar plijeni veliku medijsku pažnju svojim kontroverznim izjavama, bio je na prosjeku od 14.6 poena, šest skokova i 7.6 asistencija po susretu u svojoj jedinoj godini na sveučilištu.

Boston je na trećem picku uzeo Jaysona Tatuma, krilnog igrača sa sveučilišta Duke. Tatum je je bio solidan u svojoj prvoj i jedinoj sezoni na sveučilištu s prosjekom od 16.8 poena, 7.3 skoka, 2.1 asistencijom i 1.3 ukradenom loptom po susretu. Šut iz igre bio mu je na 45 posto, s tim da mu je šut za tri poena bio ispod 35 posto.

Kao četvrti izbor na Draftu Phoenix je uzeo krilnog igrača Josha Jacksona, dok je Sacramento Kings uzeo razigravača De'Arona Foxa.

Za razliku od prošle godine kada su draftirana trojica Hrvata, ove godine nijedan se hrvatski košarkaš nije ni prijavio za NBA draft.

NBA Draft 2017.

1. Markelle Fultz (Philadelphia 76ers)

2. Lonzo Ball (LA Lakers)

3. Jayson Tatum (Boston Celtics)

4. Josh Jackson (Phoenix Suns)

5. De'Aron Fox (Sacramento Kings)

6. Jonathan Isaac (Orlando Magic)

7. Lauri Markkanen (Chicago Bulls, pick od Minnesote)

8. Frank Ntilikina (New York Knicks)

9. Dennis Smith (Dallas Mavericks)

10. Zach Collins (Portland Trail Blazers, pick od Sacramenta)

...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider