Košarka
SPORTOVI
Košarka
"za tebe pi..."

Šakački obračun u Washingtonu: Wizardsi smanjili protiv Bostona

U svim utakmicama ove sezone između Washingtona i Bostona bilo je zle krvi. Izuzetak nije bila ni treća utakmica polufinala doigravanja Istočne konferencije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Washington Wizardsi smanjili su zaostatak za Boston Celticsima u polufinalu Istočne konferencije NBA lige (2-1), dok je Golden State poveo s 2-0 protiv Utah Jazza. Wizardsi su slavili s uvjerljivih 116:89, dok su Warriorsi bili za nijansu manje uvjerljivi - 115:104.

Osim zbog činjenice da bi serija mogla ići do maksimalnih sedam utakmica, dvoboji Washingtona i Bostona prepuni su nekošarkaških aktivnosti. U prve dvije utakmice najproblematičniji je bio Markieff Morris, a sada je u trećoj došlo do fizičkog obračuna Kellyja Olynyka (Boston) i Kellyja Oubre Jr.

Igrao se početak druge četvrtine kada je Olynyk napravio grubi prekršaj na Oubreu, te se agresivno krenuo žaliti kod suca koji je svirao faul. Istovremeno se Oubre podigao s parketa, zaletio prema igraču Celticsa i snažno ga odgurnuo. Svi su se igrači odmah našli na okupu kako bi smirili situacija, u čemu su i uspjeli. Suci su, naravno, odmah isključili Oubrea.

Neovisno o tom isključenju, Wizardsi su razbili Celticse, a tome se u završnici 3. četvrtine nasladio i najbolji igrač Washingtona John Wall. On je bio na liniji slobodnog bacanja, a prije nego što ga je izveo izgovorio je "ovo je za tebe pi..." i prstom pokazao na igrača Bostona koji je čekao eventualni promašaj.

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović je bio odličan, on je za ovo prvo slavlje Washingtona u drugom krugu upisao double-double sa 19 koševa (šut 6/12), deset skokova te dvije asistencije.

Još barem dvije utakmice moraju se odigrati između ove dvije momčadi, a sudeći prema prve dvije bit će to paklena serija do samog kraja!

Za razliku od te serije, ona između Golden Statea i Utah Jazza čini se neće biti ni približno zanimljiva. Warriorsi su ponovno s pola gasa pobijedili Jazzere, te su i dalje stopostotni u doigravanju (6-0). Kevin Durant predvodio je Golden State do pobjede s 25 poena, 11 skokova i sedam asistencija. Steph Curry pridodao je 23 koša i sedam asistencija, dok je Draymond Green upisao 21 poen, sedam skokova i šest asistencija.

Jazzu nisu pomogla ni 33 poena Gordona Haywarda, kao ni 16 koševa i skokova Rudyja Goberta. Osim njih dvojice nijedan drugi igrač gostujuće momčadi nije bio raspoložen, a ukoliko se taj trend nastavi, ova bi serija mogla biti gotova do utorka kada je na rasporedu četvrta utakmica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider