Košarka
SPORTOVI
Košarka
Čudesno se oporavio

NBA doigravanje: Thunder na krilima povratnika Ibake smanjio na 2-1

Na krilima povratnika u momčad Sergea Ibake Oklahoma City Thunder smanjio je zaostatak u finalu Zapadne konferencije NBA lige za košarkašima San Antonia...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je propustio prve dvije finalne utakmice u kojima je njegov Thunder teško poražen, Ibaka se čudesno oporavio (ozljeda lista noge) za treći susret, a onda pružio čudesnu partiju nakon koje je Oklahoma City slavio sa 106-97. Bio je to osmi uzastopni poraz Spursa kod Thundera, što im je najduži aktivan niz protiv bilo koje druge momčadi u NBA ligi.

Ibaka je prvih pet minuta otvorio sa šutom 4-4 i dvije blokade, što je ostalim igračima OKC-a dalo puno više samopouzdanja u igri protiv trenutno ponajbolje momčadi svijeta. Španjolac je susret završio s 15 poena, sedam skokova i četiri blokirana šuta.

Ključ Thunderove pobjede bila je obrana, koju je pojačao upravo spomenuti Ibaka, koja je svela Spurse na svega 39.6 posto šuta iz igre, nakon što se u prve dvije utakmice nisu spuštali ispod 50 posto ubačaja! Thunder je također i više nego uvjerljivo nadskakao Spurse (52-36), a čak je 15 skokova od ukupno 52 bilo uhvaćeno u fazi napada!

Russell Westbrook je bio najefikasniji igrač Thundera s 26 poena, a njima je pripisao i sedam asistencija, te tri ukradene lopte. Durant je ubacio poen manje, ali zato upisao 10 skokova. Spurse je prema broju poena predvodio Manu Ginobili s 23, dok su Tim Duncan, odnosno Tony Parker završili na 16 i svega devet koševa.

Četvrta utakmica igra se ponovno u Chesapeake Energy Areni i to već u noći s utorka na srijedu. Spomenimo i da je Arena po 163. uzastopni put bila rasprodana do posljednjeg mjesta! (TS)

 

NBA doigravanja, finale Zapadne konferencije, 3. utakmica:

Oklahoma City – San Antonio 106-97 (Westbrook 26k, 7a, Durant 25k, 10s, Ibaka 15k, 7s / Ginobili 23k, 4a, Duncan 16k, 8s)

San Antonio vodi u seriji 2-1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider