Košarka
SPORTOVI
Košarka
prvi poraz golden statea

Pelicansi na krilima čudesnih Davisa i Ronda deklasirali Warriorse, Rocketsi vratili break!

New Orleans Pelicansi slavili su protiv prvaka Golden Statea i smanjili zaostatak u seriji na 2:1, dok je Houston vratio break protiv Utah Jazza.

Galerija Anthony Davis protiv Golden Statea (Foto: AFP) Rajon Rondo (Foto: AFP) Curry i Durant (Foto: AFP) +2 Durant, Curry i Green (Foto: AFP)

Houston Rocketsi vratili su break zaostatka za Utah Jazzom i sada vode 2:1 u seriji, dok je New Orleans smanjio zaostatak za aktualnim prvacima iz Oaklanda. Rocketsi su slavili s uvjerljivih 113:92 u Utahi, dok su Pelicansi deklasirali Warriorse sa 119:100.

Houston je napravio većinu posla u prvoj četvrtini, kada je u jednom trenutku vodio i 22 poena razlike. Šut Rocketsa nije bio na zavidnoj razini, ali je zato Utah imala očajnu večer, što je rezultiralo i s 38 poena zaostatka u jednom trenutku treće četvrtine. Houston nije imao nikakvih problema da povede s 2:1 u seriji, nakon što je Jazz iznenadio u drugoj utakmici i slavio u Teksasu.

James Harden je upisao 25 poena za Rocketse, baš kao i Eric Gordon. U momčadi Jazza podbacio je Donovan Mitchell, koji je pogodio sam četiri lopte od 16, te je susret završio sa svega 10 koševa.

Četvrta utakmica igra se također u Utahi u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Dvojac Anthony Davis - Rajon Rondo unišio je aktualne prvake Warriorse. Davis je upisao 33 poena i 18 skokova, Rondo 10 poena i čak 21 asistenciju, dok je Jrue Holiday pridodao 21 poen. Odličan je bio i španjolski Crnogorac Nikola Mirotić sa 16 poena i 13 skokova.

New Orleans je odlično otvorio utakmicu i na početku druge četvrtine imao čak 15 poena razlike, no Warriorsi su se do kraja poluvremena vratili na svega četiri poena zaostatka. Pelicansi su susret prelomili u sjajnoj trećoj četvrtini, koju su dobili s 11 razlike i sveli Warriorse na samo 19 poena (30:19).

Nije to bila šuterska večer Curryja, Duranta i Thompsona, koji su kombinirano pogodili svega sedam trica iz 24 pokušaja. Klay Thompson je bio najbolji strijelac s 26 poena, a Durant je pridodao 22.

Četvrta utakmica igra se u nedjelju navečer s početkom u 21.30 po hrvatskom vremenu.

NBA doigravanje

ZAPADNA KONFERENCIJA - polufinale

New Orleans - Golden State 119-100
(Golden State vodi u seriji sa 2-1)

Utah - Houston 92-113
(Houston vodi u seriji sa 2-1)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider