Košarka
SPORTOVI
Košarka
sjajne utakmice

LeBron James zabio sa zvukom sirene za pobjedu, Bostonu drama kod Šarićevih 76ersa

Cleveland Cavaliersi i Boston Celticsi nalaze se na jednu pobjedu od međusobnog finala Istočne konferencije.

Galerija LeBron James slavi pobjednički koš (Foto: AFP) LeBron James slavi pobjednički koš (Foto: AFP) Boston slavi pobjedu u Philadelphiji (Foto: AFP) +2 Boston slavi pobjedu u Philadelphiji (Foto: AFP)

Košarkaši Bostona slavili su sa 101-98 u produžetku treće utakmice polufinalne serije NBA doigravanja u Istočnoj konferenciji, odigranoj u noći sa subote na nedjelju u Philadelphiji, čime su Celticsi poveli sa 3-0. Do istovjetnog vodstva došao je i Cleveland protiv Toronta pobjedom na domaćem parketu 105-103 uz pobjednički koš LeBrona Jamesa.

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić ubacio je 11 koševa (šut 4/11) te imao pet skokova i četiri asistencije u utakmici u kojoj su njegovi Sixersi propustili priliku smanjiti zaostatak za Bostonom nizom kobnih pogrešaka koje su napravili u završnici osnovnog dijela utakmice, a potom i na kraju produžetka do kojeg je Philadelphia došla zahvaljujući dugačkoj dvici Talijana Marca Belinellija sa zvukom sirene.

U produžetku je domaća momčad povela sa 94-89, na ulazu u posljednju minutu imala prednost 98-94, ali su dopustili centru Bostona Alu Horfordu da se prometne u junaka pobjede. Nakon koša Tatuma za 98-96, Horford je pogodio jedno od dva bacanja 42 sekunde prije kraja. Domaći napad završio je promašajima Embiida i Simmonsa, a 5.5 sekundi prije isteka vremena Horford je položio za vodstvo Bostona 99-98 nakon ubacivanja iz auta Marcusa Morrisa. Sixersi su imali još jedan napad za pobjedu, ali je Horford presjekao dodavanje Simmonsa prema Embiidu i zapečatio pobjedu pogodivši oba slobodna bacanja.

Horford je dvoboj završio sa 13 koševa, šest skokova i tri blokade, dajući ogroman doprinos pobjedi svojom obrambenom ulogom. Strijelce pobjednika predvodio je Jayson Tatum sa 24 koša, čime je postao prvi novak u povijesti Celticsa koji je uspio u pet utakmica zaredom u doigravanju ubaciti 20 ili više poena. Terry Rozier je postigao 18, a Jaylen Brown 16 koševa.

Joel Embiid je završio dvoboj sa 22 koša i 19 skokova, ali je imao šut iz igre 10/26. J. J. Reddick je za 18 koševa šutirao 6/15, a Ben Simmons je uz 16 koševa imao po osam skokova i asistencija, ali opet nije bio na razini igara kakve je pokazivao u osnovnom dijelu sezone.

Nijedna NBA momčad nije uspjela nadoknaditi zaostatak 0-3 u seriji na četiri pobjede, a Philadelphia će u noći s ponedjeljka na utorak, točno u ponoć, pred svojim navijačima tražiti put prema prvoj pobjedi u ovoj seriji.

U produžetak je mogla otići i utakmica u Clevelandu, ali to nije dopustio LeBron James. Najbolji košarkaš današnjice je nakon trice Anunobyja za 103-103, kojom se Toronto vratio do izjednačenja od -17 početkom drugog poluvremena, uzeo loptu u svoje ruke i sa zvukom sirene, preko istog igrača, pogodio od ploče za konačnih 105-103.

Bio je to 38. koš najboljeg strijelca utakmice, kojim je spriječio veliki povratak Raptorsa. James je svom učinku dodao sedam asistencija i šest skokova. Kevin Love je ubacio 21 koš uz 16 skokova, Kyle Korver je postigao 18 poena gađajući iz igre 6/8, za tricu 4/6.

Goste je predvodio Kyle Lowry sa 27 koševa i sedam asistencija, a ponovno je skromnu večer imao najbolji strijelac Raptorsa DeMar DeRozan koji je ostao na osam poena uz šut 3/12.

U noći s ponedjeljka na utorak (2.30 sati) Cleveland će imati priliku 'pomesti' Raptorse pred svojim navijačima u Quicken Loans Areni te četvrtu godinu zaredom izboriti mjesto u finalu Istočne konferencije doigravanja za NBA prvaka.

NBA doigravanje

ISTOČNA KONFERENCIJA - polufinale

Philadelphia - Boston 98-101 (produžetak)
(D. Šarić 34 min, 11 k, šut 4/11, 5 s, 3 a, 3 ol)
(Boston vodi sa 3-0 u seriji)

Cleveland - Toronto 105-103
(Cleveland vodi sa 3-0 u seriji)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider