Košarka
SPORTOVI
Košarka
finale prije finala?

Bit će ludnica: Golden State i Houston izborili međusobni dvoboj za prvaka Zapada!

Golden State Warriorsi i Houston Rocketsi izborili su finale Zapadne konferencije NBA lige.

Durant i Green slave koš (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Golden State Warriorsi i Houston Rocketsi igrat će u finalu Zapadne konferencije NBA lige, nakon što su sinoć obje momčadi u petoj utakmici konferencijskog polufinala svladale New Orleans Pelicanse, odnosno Utahu Jazz.

Golden State je u Oaklandu sa 113-104 slavio protiv New Orleansa i zaključio seriju sa 4-1. Stephen Curry je zabio 28 koševa, Kevin Durant je dodao 24, a Klay Thompson 23 za Warriorse koji su upisali 15. pobjedu zaredom u doigravanju na domaćem terenu i tako se izjednačili s rekordom Chicago Bullsa iz sezone 1990./91.

Anthony Davis je predvodio New Orleans s double-doubleom, petim u seriji, zabivši 34 koša i ugrabivši 19 skokova. Jrue Holiday je ubacio 27 koševa uz 10 skokova i 11 asistencija za New Orleans.

Warriorsi su na poluvremenu vodili sa 59-56, ali su onda drugi dio utakmice otvorili sa pet ubačaja zaredom i povećali prednost na 13 razlike. Pelicansi su dvije minute prije kraja napravili seriju od 18-2 kojom su došli na 107-100, ali ih je zaustavio Draymond Green sa šutom koji je značio konačan slom Pelicansa.

Houston Rocketsi su u petoj utakmici na svom terenu bili bolji od Utah Jazza sa 112-102 i zatvorili seriju rezultatom 4-1. Do pobjede ih je vodio raspoloženi Chris Paul, koji je utakmicu završio sa 41 poenom, od čega je 20 zabio u zadnjoj četvrtini.

I dok su momčadi bile izjednačene u drugoj četvrtini, dvije Paulove trice i još jedna P.J. Tuckera prije poluvremena dovele su Houston u vodstvo 54-46.

U trećoj četvrtini, Jazz izjednačuje pa čak i prelazi u vodstvo zahvaljujući Donovanu Mitchellu koji je zabio 24 koša, prije nego je morao napustiti igru zbog ozljede. Bez svog najboljeg igrača, Jazz ne može pratiti Rocketse koji se odvajaju u zadnjoj četvrtini zahvaljujući tricama Paula i Tuckera i zakucavanju Jamesa Hardena (18 koševa) sedam minuta prije kraja.

Finale Zapada između Warriorsa i Rocketsa smatra se finalom prije finala, jer je opće uvjerenje da koja god momčad prođe s Istoka u veliko finale nema šanse protiv pobjednika prvospomenutog dvoboja. 

ZAPADNA KONFERENCIJA, polufinale konferencije:

Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 113-104

Golden State se s rezultatom 4.1 u seriji na četiri pobjede plasirao u finale Konferencije

Houston Rockets - Utah Jazz 112-102

Houston se s rezultatom 4-1 u seriji na četiri pobjede plasirao u finale Ko

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider