Košarka
SPORTOVI
Košarka
lebron za povijesti...opet!

Cavsi izrešetali Raptorse, Spursi uzvratili Rocketsima, ali ostali bez Parkera

Košarkaši Clevelanda napravili su novi korak prema finalu Istoka, dok je San Antonio uzvratio Houstonu na Zapadu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

NBA prvaci Cleveland Cavaliersi slavili su i u drugoj utakmici polufinala Istočne konferencije NBA lige. Predvođeni LeBronom Jamesom Cavsi su razbili Toronto Raptors 125:103. Čak 39 poena za svega 36 minuta upisao je LeBron, a za to mu je trebalo samo 14 šuteva iz igre! Pogodio je 10, od čega su četiri bile trice, dok je preostalih 15 poena ubacio s linije slobodnog bacanja (15-21). Upisao je i šest skokova, te četiri asistencije.

LeBron je postao drugi najbolji strijelac doigravanja, nakon što je pretekao Abdul-Jabbara. James je s 39 postignutih poena stigao do brojke 5 777 poena u doigravanju. Ispred njega je još samo veliki Michael Jordan, koji je trenutno na 210 poena više od Jamesa.

Kyrie Irving pridodao je 22 poena i 11 asistencija, a pomoć je stigla i s klupe za pričuve. Iman Shumpert ubacio je 14 poena i upisao šest skokova za 27 minuta, dok je Channing Frye za 17 minuta zabio 18 poena i pet skokova.

Kod Toronta je najbolji pojedinac bio Jonas Valančiunas (23 poena, pet skokova), no dvojac Lowry - DeRozan kombinirano je upisao samo 25 poena. Kada je tako Raptorsi nemaju šanse pobijediti ni slabije momčadi NBA lige, a kamoli prvake.

Cleveland ima sigurno 2:0 vodstvo, a serija sada seli u Kanadu. Treća utakmica igra se s petka na subotu.

Nakon ponižavajućih -27 u prvoj utakmici, pred svojim navijačima, San Antonio Spursi uzvratili su udarac Houston Rocketsima. Gregg Popovich napravio je potrebne prilagodbe na šutersku momčad Rocketsa, a Spursi su reagirali uvjerljivom pobjedom 121:96.

Spurse je predvodio Kawhi Leonard s 34 poena (13-16 šut iz igre), sedam skokova, osam asistencija i tri ukradene lopte, no ima i loša, štoviše katastrofalna strana ove pobjede. U drugom se poluvremenu ozlijedio francuski razigravač Tony Parker i čini se da je za njega sezona gotova. Parker se primio za koljeno nakon doskoka i nije mogao samostalno napustiti parket. Suigrači su ga iznijeli, a onda je u invalidskim kolicima odvezen do svlačionice.

To bi se mogao pokazati kao težak udarac za Spurse, jer je Parker jedan od ključnih igrača za igru u napadu, ali i obrani. Kako će Popovich sada posložiti svoju momčad bit će itekako zanimljivo vidjeti.

Kod Houstona je James Harden upisao samo 13 poena uz 3-17 posto šuta. Najefikasniji je bio Ryan Anderson sa 18 poena.

Treća utakmica igra se u noći s petka na subotu.

Rezultati polufinala doigravanja NBA:

ISTOČNA KONFERENCIJA
2. krug:
Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 125-103
(Cleveland vodi 2-0 u seriji na četiri pobjede)

ZAPADNA KONFERENCIJA,
2. krug:
San Antonio Spurs - Houston Rockets 121-96
(momčadi su izjednačene na 1-1)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider