Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Košarka
triple-double Jamesa

Uzaludan trud LeBrona: Veličanstveni preokret Celticsa za vodstvo 2:0 protiv Clevelanda!

Boston Celticsi nalaze se na pola puta do velikog finala NBA lige!

Galerija Cleticsi slave pobjedu protiv Cavsa (Foto: AFP) Cleticsi slave pobjedu protiv Cavsa (Foto: AFP) Terry Rozier (Foto: AFP) +2 LeBron i Kevin Love (Foto: AFP)

Boston Celticsi poveli su u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige s 2:0 protiv aktualnih viceprvaka Cleveland Cavaliersi, nakon što su u drugoj utakmici slavili s uvjerljivih 107:94. Boston je okrenuo tijek susreta, a u konačnici i rezultat u drugom poluvremenu, nakon što su Cavsi imali i 11 razlike u prvom dijelu.

LeBron James upisao je triple-double učinak s 42 poena, 10 skokova i 12 asistencija, ali se još jednom pokazalo da osim Kevina Lovea, koji je učinkovit jedino u napadu, pored sebe nema nijednog igrača na kojeg se može osloniti.

Kyle Korver upisao je 11 poena, sve u prvom dijelu. Tristan Thompson je zabio osam uz sedam skokova, dok je Jeff Green ostao na šest. JR Smith je primjerice ostao bez poena.

LeBron i Kevin Love (Foto: AFP) LeBron i Kevin Love (Foto: AFP) (Foto: Afp)

S druge pak strane Boston je ponovno bio pravi kolektiv. Na poluvremenu su zaostajali sedam poena razlike, ali samo zahvaljujući genijalnosti LeBrona koji je sam zabio 25 koševa. No u nastavku su se probudili Terry Rozier, Marcus Smart, Marcus Morris i u tren oka preokrenuli rezultat.

Celticsi su treću četvrtinu dobili s 14 poena razlike i minus sedam s poluvremena pretvorili u plus sedam. Nakon toga Cavsi se više nisu uspjeli približiti, a stao je i šut svima.

Jaylen Brown je susret završio s 23 poena i sedam skokova, Terry Rozier je pridodao 18 uz pet skokova, Al Horford dodao je 15 uz 10 skokova...

Mladu momčad Celticsa koji cijelo vrijeme igraju bez dvojice najboljih igrača (Kyrie Irving i Gordon Hayward) još samo dvije pobjede dijele od velikog finala. Serija sada seli u Cleveland, gdje se u noći sa subote na nedjelju igra treća utakmica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider