Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bojan se probudio

Dobre utakmice Šarića i Hezonje, sjajni Bogdanović vodio Indianu do pobjede

Hrvatski košarkaši odigrali su zapažene uloge u NBA ligi.

Bojan Bogdanović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bojan Bogdanović bio je najbolji igrač Indiana Pacersa koji su na svom parketu sa 105:101 porazili Memphise Grizzliese. Bogdanović je bio najbolji strijelac Pacersa s 21 košem (7/12 iz igre, 3/7 za tricu), čemu je dodao i pet skokova, asistenciju i tri ukradene lopte.

Grizzliesi su pri rezultatu 102:101 za Pacerse imali napad za pobjedu, ali nisu ga iskoristili, a ničiju loptu uzeo je upravo Bogdanović. Nakon toga je pogodio tri slobodna bacanja (jedno zbog tehničke), čime je postavio konačni rezultat i potvrdio pobjedu svoje momčadi. 

Philadelphia 76ersi neočekivano su izgubili od Brooklyn Netsa 116:108. Dario Šarić zabio je 12 koševa uz probleme sa šutom (3/12 iz igre, 2/4 za tricu), čemu je dodao šest skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte.
76ersima nije pomoglo ni 29 koševa i 14 skokova Joela Embiida. Netse je do pobjede vodio Spencer Dinwiddie s 27 koševa.

Orlando Magic na domaćem je parketu uvjerljivo pobijedio Los Angeles Lakerse 127:105. Vrlo dobru utakmicu odigrao je Mario Hezonja koji je ubacio 14 koševa (5/8 iz igre, 4/5 za tricu) uz četiri skoka i tri asistencije.

Čak sedam igrača Magica imalo je dvocifren broj koševa, najviše Marreese Speights koji je ubacio 21. Kod Lakersa su najbolji bili Julius Randle i Jordan Clarkson koji su ubacili po 20 koševa.

Naskromniju utakmicu od hrvatskih predstavnika odigrao je Dragan Bender u pobjedi Phoenix Sunsa protiv Dallas Mavericksa 102:88. Bender je za 20 minuta u igri ubacio četiri koša (2/5 iz igre, 0/2 za tricu) uz pet skokova i dvije asistencije. Josh Jackson s 21 košem bio je najbolji kod Sunsa, dok je Maverickse predvodio Dennis Smith Jr. sa 17.

Vrijedi istaknuti i susret LeBrona Jamesa protiv svoje bivše momčadi Miami Heata. Cavaliersi su slavili s 91:89, a LeBron je bio najbolji s 24 koša i 11 skokova.

Utakmicu večeri odigrao je C. J. McCollum iz Portland Trail Blazersa. On je u pobjedi 124:108 protiv Chicago Bullsa ubacio 50 koševa (novi rekord karijere) za samo 29 minuta na parketu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider