Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ušao s klupe

Dario Šarić ponovno odličan u dresu Warriorsa: Ostvario prvi double-double ove sezone

Hrvatski košarkaš odigrao je dobru utakmicu u dresu Golden Statea.

Dario Šarić (Foto: Afp)

Dario Šarić, kapetan hrvatske reprezentacije, ubacio je 11 koševa u porazu svog Golden Statea od Minnesote Timberwolvesa.

Treći uzastopni poraz, a drugi u svom Chase Centeru u San Franciscu, doživjeli su Golden State Warriorsi (6:5) koje su sa 116:110 svladali Minnesota Timberwolevsi (7:2).

Za šestu uzastopnu pobjedu Vukova Anthony Edwards je postigao 33 koša i podijelio sedam asistencija. Karl-Anthony Towns je spojio 21 poen i 14 skokova, a double-double učinak je imao i Rudy Gobert s 10 koševa i 10 skokova.

Stephen Curry došao je do svoje "kvote" s 38 poena, ali nije imao previše raspoloženih suigrača. Klay Thompson ubacio je 16 poena, ali uz samo 31 % šuta. Chris Paul je ostao bez poena i podijelio samo pet asistencija, a od igrača s klupe najveći doprinos dao je Dario Šarić koji je za 27:16 minuta ubacio 11 koševa uz deset skokova.

Warriorsi su pali na šesto mjesto u Zapadnoj konferenciji.

Sixersi upisali osmu uzastopnu pobjedu

Tyrese Maxey ostvario je osobni rekord ubacivši 50 koševa, i tako predvodio Philadelphia 76erse do pobjede 137:126 protiv Indiana Pacersa na domaćem parketu.

To je osma uzastopna pobjeda Sixersa, koji su ove sezone poraženi samo u prvom nastupu na gostovanju u Milwaukeeju i trenutačno imaju najbolji učinak u NBA ligi.

Novak Đoković VIDEO Đokovića zatekla neobična molba poslije meča: "Jesi li siguran?" divider

Maxey je za rekordan učinak pogodio 20 od 32 šuta iz igre i sedam od 11 pokušaja za tricu, a tome je dodao sedam skokova, pet asistencija i tri blokade.

Uz njega je vrlo učinkovit bio i prošlosezonski osvajač MVP naslova Joel Embiid, koji je s 37 poena i 13 skokova došao do sedmog uzastopnog double-double učinka, a Tobias Harris završio je dvoboj s 18 koševa, devet skokova i četiri asistencije.

Tyrese Haliburton bio je najbolji igrač Pacersa s 25 poena i čak 17 asistencija. Myles Turner postigao je 22 koša.

Nuggetsi neočekivano poraženi u Houstonu

Philadelphia je do najboljeg učinka u ligi došla zahvaljujući drugom porazu Denver Nuggetsa (8:2), koje su u Houstonu iznenađujuće svladali domaći Rocketsi (6:3) sa 107:104 i tako došli do šeste uzastopne pobjede.

Fred VanVleet imao je najbolju večer u novoj sezoni s 26 koševa. Alperen Sengun dodao je 23 poena, osam skokova i pet asistencija. Jeff Green ubacio je 15 koševa za pobjednike.

Novak Đoković VIDEO Što mu se dogodilo? Đoković razbijao i skakao po reketima divider

Denveru nije pomogao četvrti triple-double učinak Nikole Jokića s 36 poena, 21 skokom i 11 asistencija te još jedan vrlo dobar nastup Michaela Portera Jr. koji je spojio 25 koševa i 10 skokova.

Jokić je 20 sekundi prije kraja pogodio tricu kojom su Nuggetsi došli na samo poen zaostatka (103:102), a nakon toga je VanVleet pogodio oba slobodna bacanja. Denver je priliku za preokret izgubio u sljedećem napadu, kad je Jae'Sean Tate presjekao dodavanje Kentaviousa Caldwell-Popea.

Dončić upisao 30 poena

Posrtaj Denvera iskoristio je i Dallas (8:2) koji se uvjerljivom pobjedom 136:124 na gostovanju u New Orleansu izjednačio po učinku s Nuggetsima. Kyrie Irving ubacio je 35 koševa uz sedam asistencija za Maverickse, Luka Dončić došao je do 30 poena i devet asistencija, a Tim Hardaway Jr. postigao je 15 koševa uz devet skokova.

Kod Pelicansa je najbolji strijelac bio Brandon Ingram s 20 poena. Zion Williamson ubacio je 18, Dyson Daniels 17, a Jonas Valančiunas završio je dvoboj s 15 koševa i 10 skokova u petom uzastopnom porazu momčadi iz grada jazza.

Stefan Ristovski (u sredini) Igrač Dinama u suzama otišao u svlačionicu: Tješili su ga suigrači divider

Na domaćem parketu četvrti put zaredom poraženi su Phoenix Sunsi (4:6), koje su sa 111:99 nadigrali košarkaši Oklahoma City Thundera (6:4). Pobjednike je predvodio Shai Gilgeous-Alexander s 35 koševa, a Jalen Williams dodao je 31 poen uz šut 11/16.

Pobjednik je odlučen u zadnjoj četvrtini serijom Thundera 18:4, kojom su gosti došli do 11 poena prednosti za zadnje dvije i pol minute.

Kevin Durant s 28 poena i devet skokova predvodio je Sunse, koji su petu utakmicu zaredom bili bez ozlijeđenog Devina Bookera.

Lakersi bez LeBrona upisali pobjedu

Unatoč izostanku LeBrona Jamesa Los Angeles Lakersi (5:5) uspjeli su doći do druge uzastopne pobjede svladavši na svom parketu Portland Trail Blazerse (3:6) sa 116:110. Anthony Davis bio je najbolji igrač utakmice s 30 koševa i 13 skokova. Rui Hachimura dodao je 19 poena, a po 18 su ubacili Cam Reddish i Austin Reaves.

Jerami Grant za goste je postigao 23 koša, Shaedon Sharp dodao je 19, a Skylar Mays spojio je 15 poena i 12 asistencija.

Igor Tudor Tudor stigao u Rim na sastanak s kontroverznim predsjednikom: Evo što mu nudi prvak Italije divider

Miami (6:4) došao je do pete uzastopne pobjede slavljem u San Antoniju sa 118:113. Duncan Robinson s 26 koševa bio je najbolji strijelac Heata. Bam Adebayo spojio je 24 poena,11 skokova i šest asistencija, a Jimmy Butler dodao je 19 poena.

Keldon Johnson predvodio je Spurse s 20 koševa i 12 skokova. Po 18 poena postigli su Zach Collins i Victor Wembanyama, a prvi izbor drafta tome je dodao 11 skokova i sedam asistencija, ali San Antonio (3:7) nije uspio izbjeći peti uzastopni poraz.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider